El centre cívic de Pals va acollir la segona sessió oberta a la ciutadania per parlar dels pressupostos , organitzada per l'Ajuntament. En aquesta trobada, els veïns van poder expressar les seves prioritats municipals. Fins al 31 de maig es poden aportar més propostes, a través del portal web «Decidim Pals».

Els participants del segon Fòrum Ciutadà dels Pressupostos Participatius van estar parlant sobre les accions a dur a terme amb la partida de 75.000 euros del Pressupost Municipal per a l'any 2018. Des de l'Ajuntament es considera que és molt necessària l'opinió dels ciutadans en el disseny i el desenvolupament de les polítiques públiques. Segons la regidora de Participació Ciutadana, Mireia Bonilla, cada cop són més rellevants accions com aquesta perquè: «projectes com aquest representen un salt qualitatiu important quant a govern obert al municipi».

La sessió oberta va consistir en un espai presencial, on tots els ciutadans van poder reflexionar i decidir sobre els projectes que consideren prioritaris per al municipi per al curs següent. A més, els ciutadans poden seguir opinant a través d'una web fins al pròxim dimecres, 31 de maig. Les propostes també es poden fer presencialment, a través d'unes butlletes i bústies que hi ha a l'ajuntament, al centre cívic i al pavelló d'esports.

En finalitzar la fase de recollida de propostes, els tècnics municipals valoraran la viabilitat i qualificaran el cost estimat de cada projecte. A partir d'aquí, es triaran els projectes finalistes: tots els que siguin viables i no superin el pressupost fixat. Aleshores, una votació popular i virtual decidirà quines actuacions es realitzaran al llarg de l'any 2018. Totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Pals podran decidir democràticament les accions de l'any següent.

La regidora Mireia Bonilla destaca la importància de tot el procés, ja que «no només permet fer un exercici de diagnosi i detectar les demandes ciutadanes, sinó que es tradueix en actuacions concretes impulsades de manera col·lectiva i consensuada».