Un any més, l'hospital de Campdevànol se suma al Dia Mundial contra el Tabac, que és avui, amb múltiples activitats, i incidint especialment en els més joves per allunyar-los d'aquest hàbit nociu. Recentment el centre del Ripollès ha entrat a la primera divisió internacional de la lluita antitabac, ja que ha estat reconegut amb el «nivell or» per part de la Xarxa Internacional d'Hospitals Sense Fum.

Des de l'Àrea Bàsica de Salut de Ribes de Freser-Campdevànol s'ha dut a terme una activitat amb la classe de primer d'ESO de l'Institut Joan Triadú, de Ribes de Freser. Els alumnes han hagut de buscar informació per respondre diverses preguntes sobre el tabac, les quals, un cop contestades, han estat comentades amb el grup. Després, els nois i noies han escrit una carta a una persona important per a ells i que sigui fumadora, animant-la a deixar aquest hàbit. D'entre totes les cartes, s'han triat les més significatives per la seva originalitat, expressió i emotivitat, i han estat llegides davant de la classe.

Tal com explica Mireia Zarco, adjunta d'infermeria d'Atenció Primària, l'objectiu d'aquesta activitat és, sobretot, «que els alumnes siguin conscients dels efectes del tabac en la salut i la qualitat de vida de les persones». Molts fumadors adquireixen aquest hàbit a l'adolescència, «per això és important dur a terme polítiques de prevenció del tabaquisme abans d'aquesta etapa», afegeix.

D'altra banda, des de l'hospital de Camdevànol s'ha elaborat un collage amb fotografies de tot el personal i lemes antitabac, que s'ha penjat a l'entrada del centre. L'objectiu d'aquesta iniciativa és arribar tant al personal com a la població en general per incidir en la importància de no fumar.