El sindicat docent majoritari a Girona, Ustec·STEs, dona suport a l'acusació de la Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Ustec·STEsFapaca Ensenyament d'amagar-los el nou decret de menjadors i, en canvi, avançar-lo a les empreses de càtering.

Davant d'aquesta queixa, que la Fapac va fer pública divendres, Ustec·STEs va reiterar les seves denúncies d'«opacitat, privatitzacions i externalitzacions dels serveis de menjador dels centres educatius de Catalunya». A través del seu web, el sindicat va atribuir aquests processos a la voluntat d'evitar que aquests serveis escolars estiguin gestionats per associacions de mares i pares d'alumnes.

Ustec·STEs hi va vincular els Consells comarcals -amb competències en la gestió del menjador i el transport escolar-, als quals va acusar de «cert joc brut» perquè els serveis s'adjudiquin en «licitacions públiques en les quals s'afavoreixen entramats d'empreses». En conseqüència, el sindicat va afirmar que, al llarg dels últims anys, el preu s'ha anat «disparant inversament proporcional a la qualitat del menjar i l'atenció».

La Fapac va demanar la dimissió del director general d'Atenció a la Família i la Comunitat educativa, Jordi Miró, per incomplir el compromís d'enviar-los l'esborrany del decret abans del 31 de maig. La federació va tenir coneixement que les empreses del sector del càtering sí que hi van poder accedir. Ahir, les organitzacions de famílies estaven convocades a una reunió en la que els havieen de facilitar el document.