L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Ripoll passarà a dependre de la seu d'Olot a partir del curs vinent, tal com ha decidit el Departament d'Ensenyament, cosa que CCOO ha denunciat que afectarà part del personal docent i tot el d'administració i serveis; concretament, un conserge i un administratiu, cadascun d'ells a mitja jornada.

La Conselleria va informar l'Ajuntament que l'EOI de Ripoll perdia la titularitat pròpia després de la renúncia de la seva direcció actual sense que hi hagués un substitut. També va assegurar al consistori que el canvi no afectarà ni l'oferta formativa ni les activitats complementàries que organitza el centre, ja que es limita a l'àmbit administratiu. Però l'Ajuntament vol que l'escola conservi la seva autonomia, sense convertir-se en una delegació d'Olot. I així ho demanarà formalment, mitjançant un acord de ple que prendrà la setmana vinent.

Així, amb l'objectiu de no perdre'n la titularitat, el govern local proposarà al Departament d'Ensenyament que nomeni un nou director amb caràcter d'urgència o, si això no és possible, disposar d'un interinatge fins que la plaça no es proveeixi definitivament.

A l'institut Abat Oliba

L'EOI de Ripoll, que imparteix cursos d'anglès i francès, es troba a les instal·lacions de l'institut de Secundària Abat Oliba. CCOO de les Comarques Gironines va concretar que, actualment, té dues jornades i mitja de professorat d'anglès i una de sencera de francès. Tal com van advertir ahir, que aquest centre es converteixi en una delegació de l'Escola Oficial d'Idiomes d'Olot implicarà la pèrdua de llocs de treballs, un fet contra el que va expressar el seu rebuig. El sindicat va reclamar que Ripoll mantingui la titularitat de l'EOI, tot assenyalant que ofereix atenció directa tant a l'alumnat com al professorat del servei al Pirineu gironí. D'altra banda, CCOO va donar suport a la proposta de l'Ajuntament.