El dia dels 80 vols a Vilobí

L'últim dissabte de juliol serà la jornada de més tràfec a l'aeroport de Girona-Costa Brava

22.06.2017 | 07:15
El dia dels 80 vols a Vilobí

Dissabte, 29 de juliol, dia «D» a l´Aeroport de Girona: amb vuitanta operacions comercials programades (enlairaments i aterratges), serà la jornada amb més activitat de tot l´estiu a la pista i a la terminal de l´aeròdrom de Vilobí d´Onyar, segons les previsions de l´empresa pública Aena, que va tancar el primer trimestre a velocitat de creuer, amb un benefici de 80,9 milions d´euros, un 177% més que el mateix període de 2016. De mitjana tocaria a una sortida o arribada cada 13 minuts; 4,44 moviments l´hora (la infrastructura acostuma a estar operativa 18 hores al dia, de sis del matí a mitjanit). Les tretze línies aèries, però, concentraran l´activitat en franges molt determinades, de manera que de bon matí, a mitja tarda i a última hora l´activitat es preveu puntes d´activitat frenètica. Per al 29-J s´han posat a la venda més de 14.000 seients. La temporada d´estiu és la que acabarà marcant si el 2017 serà un any més bo que el 2016, si es depassen, en definitiva, els 1.664.763 passatgers compatibilitzats de l´1 de gener al 31 de desembre de l´any passat. De fet, apunten fonts d´Aena, els cinc dissabtes de juliol seran jornades de tràfec a l´aeroport: per als dies 1, 8, 15 i 22 se superaran amb folgança les 70 operacions en 18 hores. Amb quatre companyies actives més que la temporada estival 2016, quan n´hi havia nou, els comptes que fa Aena per a aquest any conviden a un cert optimisme: enlairaments i aterratges programats augmenten un 26% (10.604) els «mesos forts» i l´oferta de places als avions, un 25,5% (es posaran a la venda 1,96 milions de seients, 400.000 més). També hi ha més rutes obertes: Ryanair, per exemple, en ven 39, deu més que en l´estiu 2016; la britànica Jet2.com, nou, el triple.

Dilluns i divendres

A banda dels dissabtes, els dilluns i els divendres també estan marcats en el calendari d´Aena com dies «d´activitat forta», assenyalen fonts del gestor aeroportuari. Són jornades en què es nota l´activitat de Jet2.com, companyia que ha vist en l´aeroport de Girona una destinació ideal per fer-hi desembarcar milers de turistes britànics àvids de sol i de platja, gastronomia i paisatge. Pertanyent a Dart Group PLC (societat d´inversions amb seu a Leeds), Jet2.com vola a «més de 50 destinacions urbanes, de sol i platja i d´esquí [a l´hivern]», entre les quals es compta, des del 20 de maig de 2016, Girona. En els inicis operava a l´aeroport set vols setmanals que unien la província amb Manchester, Newcastle i Glasgow.

Ha passat poc més d´un any i la companyia ja connecta Vilobí amb nou destins (als tres de l'any passat s´hi sumen Edimburg, Leeds, East Midlands, Belfast, Birmingham i Londres-Standsted) i programa 21 vols setmanals. L´oferta de seients a la venda s´ha disparat un 348% i la previsió passa per dur fins a Girona i, sobretot, a la Costa Brava 89.000 estiuejants britànics. Uns guarismes que el conseller delegat de Jet2.com, Steve Heapy, qualifica d´«espectaculars». «Hem arribat per quedar-nos», afirmava Heapy a Diari de Girona (14/05/2017).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Denuncien una infestació de paneroles a l´antiga subdelegació de l´Estat

Denuncien una infestació de paneroles a l´antiga subdelegació de l´Estat

El sindicat CSIF presenta una denúncia a Inspecció de Treball i un escrit per tal que els...

Un corriment de terres a Vilademuls, nou contratemps per desdoblar l´N-II

Un corriment de terres a Vilademuls, nou contratemps per desdoblar l´N-II

Un corriment de terres al tram de desdoblament de la carretera N-II al seu pas pel municipi de...

Les taxes aeroportuàries frenen l´impuls de Girona com a quarta pista del Prat

Les taxes aeroportuàries frenen l´impuls de Girona com a quarta pista del Prat

L'estudi encarregat per l'Ajuntament gironí conclou que volar a Vilobí d'Onyar només és un 47 per...

L´Ajuntament de Llagostera comença a gestionar un habitatge d´emergència social

L´Ajuntament de Llagostera comença a gestionar un habitatge d´emergència social

L'Ajuntament de Llagostera i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya han signat un conveni...

Treballadors de la UCI Pediàtrica del Trueta alerten que encara és insuficient

Treballadors de la UCI Pediàtrica del Trueta alerten que encara és insuficient

?El personal denuncia que falten llits per evitar trasllats a Barcelona, monitors i més material

Enllaços recomanats: Premis cinema