Consol Prades (Paisaje Transversal) i el regidor del Nucli Antic, Estanis Vayreda (PDeCAT), ahir, van anunciar l'inici de la segona fase del Pla Integral de Millores al Nucli Antic d'Olot. Es tracta de l'etapa de participació.

De moment, ha començat el repartiment de qüestionaris impresos, perquè la gent pugui aportar idees de millora del nucli antic i alhora identificar els reptes principals.

Han instal·lat bústies amb qüestionaris impresos a l'Ajuntament, l'Escola d'Art, el Consorci d'Acció Social, el Mercat Municipal i el Núria Social. El qüestionari també està disponible en línia al web d'enllaç del projecte http://bit.ly/QuestionariNucliAnticMesB. Segons Consol Prades, de moment, ha estat contestat per 46 persones.

També han realitzat 20 entrevistes, algunes de les quals en grups, per copsar l'opinió de 50 persones.

Va assenyalar que el dissabte, dia 8 de juliol, a les 10.30 hores, tindrà lloc una acció participativa amb el títol Coneix el nucli antic. Consistirà en un recorregut pel nucli antic amb l'objectiu de reconèixer la història que va donar lloc a la ciutat i les persones que ara hi viuen. El recorregut durarà unes 3 hores, durant les quals els participants trobaran persones que explicaren coses ocorregudes o actuals del nucli antic.

Abans, el dijous 6 de juliol, realitzaran dues activitats més amb l'esplai Garbuix i l'esplai Ideal per tal d'analitzar la situació del barri des de la perspectiva de la infància (esplai Garbuix) i la joventut (esplai Ideal).

A la tardor, han previst dues accions. La primera està destinada a conèixer l'interès de la població en viure el nucli antic. Segons Consol Prades, ara, hi viuen unes 2.000 persones, però també té transcendència el fet de ser el centre de la ciutat. La segona està programada per al dissabte 14 d'octubre i serà una acció de carrer destinada a recollir propostes.

Les accions estan establertes en un document marc que resumeix els continguts i les bases del procés participatiu. La previsió és posar-lo a la web del projecte.