En cinc dies, 306 vols (sortides i arribades) i 55.605 seients posats a la venda. L'Aeroport de Girona Costa-Bravael de més activitat de l'any. Cinc dies, de divendres passat, 28 de juliol, fins a avui, primer d'agost, que han concentrat el 3% del trànsit aeri de la temporada alta (hi ha 10.604 vols programats) i el 3% de l'oferta total de seients (es posaran a la venda 1,96 milions de places, un 25% més que en la temporada d'estiu 2016).

Divendres passat, l'aeròdrom de Vilobí d'Onyar va acollir 60 moviments, que van representar una oferta de 10.932 seients, va informar Aena, el gestor aeroportuari; dissabte, 29 de juliol, dia «D», el de més activitat, hi va haver 78 moviments i 14.550 places posades a la venda; diumenge la xifra es va quedar en 52 sortides i arribades i 9.486 seients disponibles; ahir, dilluns, la programació era de 58 vols, cosa que equival a 10.634 seients ofertats. Per a avui dimarts la graella preveu 58 operacions de sortida i d'arribada, amb una oferta de seients que s'enfila fins a les 10.543 places.

Milers de passatgers

Milers de passatgers amb origen o destí a ciutats d'Itàlia, Irlanda, Bèlgica, el Regne Unit i de països de l'Europa de l'Est han transitat aquests dies per la terminal; a diferència del que passa a l'Aeroport de Barcelona-El Prat, on la vaga dels treballadors que s'ocupen dels controls de seguretat està provocant llargues esperes entre els viatgers que es disposen a fer el check-in previ a afagar l'avió, al de Girona la circulació de persones ha estat fluïda; de fet, apunten fonts d'Aena, si bé l'aeròdrom ha superat els dies de més moviment de l'any, «no es pot parlar d'operació sortida» en els mateixos termes amb què es fa en instal·lacions de més envergadura. La programació de l'aeroport de Girona, eminentment turístic, és «molt estable», assenyalen les mateixes fonts; ara, hi ha jornades en què es produeix «una punta» d'activitat i un increment significatiu d'usuaris.

Operadors turístics

A banda dels vols regulars -en la present temporada tretze companyies operen 54 connexions permanents, dada que supera en un 43% la de l'estiu 2016, quan només n'hi havia 35- aquests dies també han aterrat a Vilobí aeronaus noliejades per operadors turístics -és el cas del gegant britànic TUI- les quals, bàsicament, duen turistes a la Costa Brava; són vols xàrter que no formen part de l'operativa regular. Fins al juny, segons dades d'Aena, han passat per l'aeroport de Girona 806.492 passatgers, un 15,6% més que al llarg del primer semestre de 2016, una dada que va en la línia del «canvi de tendència» que el gestor aeroportuari pronostica per a aquest 2017, cridat a ser l'any de la recuperació després de diversos exercicis de pèrdua sostinguda d'usuris..