Girona, la capital tropical

El termòmetre no baixa dels 24,2 graus al centre de la ciutat la nit de divendres a dissabte, mig punt per sota del rècord

06.08.2017 | 11:37
Turistes es refugien de la xafogor en una terrassa de Girona.

Com si fóssim a Cuba, o a la República Dominicana o a Jamaica. La ciutat de Girona, sobretot a la part del centre, i Salt, encadenen nou nits tropicals (Sarrià de Ter, set); la d'ahir, la de divendres a dissabte, va estar a punt d'igualar un rècord a la capital: al carrer Sèquia el termòmetre no va baixar dels 24,2 graus centígrads, a només 0,5 graus de la mínima més alta de la qual es té constància en la sèrie històrica, informava el meteoròleg Gerard Taulé, col·laborador de Diari de Girona. Una altra dada sufocant: a les 21.35 hores, a la gironina plaça Miquel Santaló estaven a 32,3 graus, 6,7 menys respecte del punt més fresc de l'àrea metropolitana, les Deveses de Salt, on, segons les dades recollides per Taulé, estaven a 25,6 graus. Són els registres que aflorava el «transecte tèrmic» elaborat per aquest especialista.

Les màximes, per la seva banda, es van mantenir inalterables i, un dia més, els registres van continuar a dalt de tot: Salt va repetir els 39,4 graus de divendres, la temperatura més alta de la província (la mínima en aquell municipi no va baixar dels 23 graus la nit de divendres a dissabte); Girona va assolir els 38 graus (a la Vall de Sant Daniel respiraven una mica millor, amb 28 graus a la Font del Ferro) i Sarrià de Ter va tenir una màxima de 37,9 (i una mínima de 22,8 graus). Dades extremes, doncs, per a un estiu extrem que ja acumula dues onades de calor d'intensitat molt alta (la primera va arribar al mes de juny). A Roses, per exemple, la màxima es va situar en els 36,4 graus i, la mínima, en 24,2, la mateixa que a Girona. A Santa Coloma de Farners van assolir els 37,5 graus de màxima, mentre que a la nit el termòmetre no va baixar dels 22,1 graus.

La previsió per a avui és que les temperatures màximes baixin i donin una petita treva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema