La dona que va haver de ser rescatada dissabte entre la runa d'una casa a Llanars es troba en estat crític. L'explosió i el posterior enfonsament de la seva casa va provocar-li cremades al 63% del cos. El seu marit també va ser ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, ja que va patir cremades del 10% però es troba estable. El matrimoni de Llanars va quedar ferit en quedar entre la runa de l'edifici que es va ensorrar i va haver de ser rescatat pels Bombers. Les primeres investigacions fetes fan pensar que el gas hauria provocat l'explosió. L'incident també va afectar la casa del costat, ja que compartia paret amb l'edifici que es va enfonsar. És per això que sembla que aquesta casa s'haurà d'enderrocar.

Durant tot el dia d'avui, els Mossos d'Esquadra es desplaçaran a Llanars per determinar què va provocar l'explosió de la casa. Les hipòtesis inicials fan pensar que el gas hauria estat el responsable, ja que abans de l'ensorrament es va sentir una forta explosió i els serveis d'emergència van sentir olor de gas en arribar al lloc dels fets. Tot i així, en paraules de l'alcalde del poble, Amadeu Rossell, «això només són suposicions, cal esperar a la conclusió dels experts». A més a més, diversos tècnics i experts també hauran de determinar si caldrà enderrocar l'edifici del costat a causa dels desperfectes que va patir.

Tot i que el matrimoni va ser l'únic ferit de l'explosió, els habitants de l'edifici del costat han patit algunes conseqüències.

«Per sort no era a casa»

Cándida Gómez, una de les veïnes de la casa del costat, explicava ahir que el seu edifici va patir greus afectacions. En declaracions fetes a aquest diari deia que «per sort jo no era a casa perquè va caure tot el terra». Quan la veïna va arribar a la seva casa del carrer Conflent va trobar-se una part de la construcció en runes i no li van permetre l'entrada per a la seva seguretat. A més, va quedar decebuda per la poca ajuda que van rebre ella i els altres habitants: «No ens van oferir ni una ampolla d'aigua». A l'espera de saber si finalment s'haurà d'enderrocar el seu edifici, les tres famílies que van quedar afectades van haver de buscar ajuda en els seus familiars per tenir un allotjament, tal com també explicava ahir al vespre l'alcalde del poble.