Girona tanca la primera meitat de l'any amb 942 víctimes de violència masclista

La policia ha atès 795 gironines agredides en l'àmbit de la parella fins al juny, 443 més que al març · S'han detingut 293 homes per atacar la seva parella o exparella i 49 per fer-ho dintre de la família · Els maltractaments creixen l'últim trimestre

11.08.2017 | 07:05

La xacra de la violència masclista segueix a l'alça a les comarques de Girona, on han augmentat tant les denúncies com el nombre de víctimes ateses per la policia i de detinguts. Aquest increment és especialment accentuat en els maltractaments que s'emmarquen en l'àmbit de la parella, amb 808 denúncies i 795 víctimes durant la primera meitat de l'any; 444 i 443 més, respectivament, que al tancament del primer trimestre.

Però la violència contra les dones també creix en l'àmbit familiar, on la víctima és maltractada per algun dels seus membres. Fins al juny, i segons dades del Departament d'Interior, a Girona s'havien presentat 129 denúncies –71 més que al març–, s'havien atès 147 dones –79 més– i s'havien detingut 49 persones, 6 d'elles menors d'edat –en front dels 18 detinguts el primer trimestre, amb un sol menor.

Sumant les dues modalitats de violència masclista tipificades per la Generalitat, al conjunt de Girona s'han atès 942 víctimes, s'han presentat 937 denúncies i s'han detingut 342 persones en el transcurs del primer semestre de l'any.

Només per darrere de Barcelona

Les xifres més elevades es troben en el balanç de la violència masclista en l'àmbit de la parella, ho siguin o no quan es produeix l'agressió o l'assetjament. I destaca el fet que, després de Barcelona i de la seva àrea metropolitana, el major nombre de víctimes ateses per la policia aquest 2017 estan a les comarques de Girona. El primer semestre de l'any, la policia ha arrestat 293 maltractadors en municipis gironins –169 més que al març–, un d'ells menor; mentre que a Catalunya n'ha detingut 2.754, 17 de menys de 18 anys. Pel que fa a víctimes mortals, se n'han produït 4, cap a Girona.

Més trencaments de condemna

Una altra dada significativa aportada pel Departament d'Interior és si l'autor dels maltractaments ha trencat una ordre d'allunyament dictaminada per un jutjat o alguna altra mesura penal, cautelar o definitiva, per protegir la víctima. A Girona, entre gener i juny, aquesta situació s'ha produït 103 vegades; més del doble del que s'havia registrat durant el primer trimestre de 2017. Si s'observen les dades catalanes, des del començament d'any s'han produït 800 accions contra les dones que han implicat trencar una condemna.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els càmpings gironins i la UdG duran a terme recerca i projectes conjunts

Els càmpings gironins i la UdG duran a terme recerca i projectes conjunts

La col·laboració s'inicia acollint a la Facultat de Turisme una mostra sobre els 60 anys de...

Ni angelets, ni germanes de la caritat

Ni angelets, ni germanes de la caritat

El fiscal del doble crim de Bordils assegura que l'autor material del fets va executar una de les...

El SEM ha atès 183 aturades cardíaques a Girona aquest any

El SEM ha atès 183 aturades cardíaques a Girona aquest any

Vuit de cada deu casos són fora dels hospitals, però només un 15% rep maniobres de reanimació...

Girona acollirà dissabte la primera edició d´un festival d´art per a infants i famílies

Girona acollirà dissabte la primera edició d´un festival d´art per a infants i famílies

La geometria centrarà un programa amb tallers interactius, espectacles i jocs per promoure la...

Les Alzines organitza una tallada de cabells solidària amb pacients de càncer

Les Alzines organitza una tallada de cabells solidària amb pacients de càncer

L'acció beneficiarà una associació que fabrica perruques amb cabell natural per a persones amb la...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema