Salah El Karib, un dels quatre detinguts després dels atemptats de Catalunya per ser el propietari del locutori de Ripoll on membres de la cèl·lula gihadista van comprar bitllets d´avió, va assegurar ahir que ha estat una víctima en tot el que ha succeït i que està en contra del terrorisme.

El Karib, de 34 anys, va sortir de casa seva, al carrer Pont d'Olot de Ripoll aproximadament a les 10.45 hores, i va entrar, amb el seu fill de dos anys en braços, en un vehicle monovolum aparcat davant la porta de casa seva. Va ser la seva dona, Halima, qui es va encarregar d´atendre els mitjans que feien guàrdia a la porta de la casa familiar. «Diu (Salah, el seu marit) que és una de les víctimes i no hi té res a veure» amb el succeït, va subratllar la dona d´El Karib, qui ja des del moment de la seva detenció divendres va assegurar que era «innocent». «Ell ho ha explicat tot a la policia, que ja han trobat que no té res a veure amb això i és el més important, i ho agraeix moltíssim al jutjat i als Mossos», va afegir.

En aquesta línia, va explicar que el seu marit li havia dit que «l'han tractat súper bé, que està molt content», i que està a disposició dels Mossos que per a qualsevol ajuda que necessitin. «Aquí estic», va afegir. Referint-se als atemptats, Halima va mantenir que «no hi tenim res a veure amb això, som víctimes», i va afegir: «nosaltres estem en contra del terrorisme».

Halima, va reconèixer que coneixien els joves terroristes «de vista perquè són del poble», i va assegurar que «sentim molt el que va passar a Barcelona». Segons ella, Salah El Karib està molt tranquil perquè els Mossos li han dit que no tenen res contra ell.

La dona del Karib va assegurar que seguiran vivint a Ripoll, on ell regenta un locutori des de fa quatre anys. «No tinc on anar i no hi tenim res a veure, jo em quedo aquí perquè soc una de les víctimes». Després d'atendre els periodistes a la porta del seu edifici, Halima va dir que l'estaven esperant i se´n va anar caminant cap al centre de la localitat.

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va deixar ahir en llibertat Salah El Karib. El magistrat va decretar-ne la llibertat provisional després d'haver prorrogat la seva detenció 72 hores, fins que s´aclarís la seva participació en els fets amb la pràctica de més diligències. En l´acte de llibertat, el magistrat va constatar que no s´han trobat indicis de la seva relació amb els integrants de la cèl·lula terrorista. Tot i això, com a mesures cautelars li imposa l'obligació de comparèixer cada dilluns davant el jutjat, fixació de domicili i prohibició de sortir del territori nacional, per la qual cosa ha hagut de lliurar el passaport.