Les dades, tot i que encara provisionals, indiquen que el turisme rural gironí tancarà aquest estiu una de les seves millors temporades. El juliol passat va millorar les xifres del matex mes de 2016, tot sembla indicar que passarà el mateix amb el mes d'agost, i les reserves del setembre són també superiors a les d'un any enrere.

Els responsables de Tusieme Rural Girona van explicar ahir que «després d'una lleugera recuperació generalitzada de l'ocupació del mes de juliol a totes les comarques, es constata també un cert increment en l'ocupació durant el mes d'agost, que millora els resultats dels darrers anys».

Les comarques costaneres han enregistrat mitjanes d'ocupacions a l'agost entorn al 95%. Pel que fa a les comarques d'interior i muntanya, les mitjanes s'han situat per sobre del 80%. Aquestes xifres mantenen o bé milloren les dades de l'any passat, que ja representaven una millora significativa respecte temporades precedents.

Pel que respecta a les reserves per al mes de setembre, se situen entorn al 35%, i milloren també les previsions de fa un any.

La millora en els resultats d'ocupació es deu sobretot a la consolidació de la recuperació de la demanda interna. No obstant, les procedències de la resta de l'Estat espanyol disminueixen. L'origen principal de clients de la resta de l'estat són Madrid i País Basc. Pel què fa a les nacionalitats estrangeres, destaquen Bèlgica, Holanda i França.

El perfil majoritari del client de turisme rural és, principalment, de tipus familiar i de procedència catalana, especialment de comarques de Barcelona.