Palamós busca col·laboradors per a la quarta edició del projecte Voluntariat Educatiu, que dona suport a l'alumnat de la població en situació de vulnerabilitat i que s'allargarà entre els mesos d'octubre i maig.

L'àrea municipal d'Ensenyament va explicar que l'objectiu és mantenir la qualitat del programa i atendre la seva demanda. La finalitat d'aquest projecte és ajudar els escolars de Palamós que es troben en una situació de risc educatiu perquè puguin superar amb èxit la seva escolarització, tot assessorant-los a l'hora de fer deures, ajudant-los a adquirir hàbits i pautes d'estudi, i fomentant els valors de solidaritat i cooperació.

Els responsables del projecte de Voluntariat Educatiu és reduir el nombre d'alumnes per voluntari, motiu pel qual s'han proposat augmentar el nombre de persones implicades amb la iniciativa. Les persones interessades a sumar-se a aquest projecte han de tenir més de 16 anys, que coneguin els continguts d'educació Primària i/o d'Educació Secundària Obligatòria, català i castellà i que disposin de temps lliure les tardes de dimarts i/o dijous, que és quan es farà la tasca de voluntariat. Les inscripcions es podran fer fins el 6 d'octubre a l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Palamós, situada a l'edifici de l'Aula d'Aprenentatge. Abans que comenci l'activitat amb l'alumnat, el Consistori organitzarà uns tallers formatius gratuïts per a les persones voluntàries que, entre altres temes, aprofundirà en el foment de la motivació dels estudiants i en la gestió de conflictes.

Programa iniciat el 2014

El programa de Voluntariat Educatiu, aprovat pel Consell Escolar Municipal, es va posar en funcionament a Palamós l'any 2014, sota l'organització de l'Àrea municipal d'Ensenyament.