Dipsalut ha organitzat una xerrada per parlar de salut, sexualitat i educació sexual. Es durà a terme aquest 25 d'abril, a les 18 h, al Parc Científic de Girona. La participació és lliure i gratuïta. Sota el títol Sexualitat, amor i violència, Míriam Aleman promourà la reflexió dels participants al voltant de la salut sexual.

La formadora, comunicadora i coordinadora de projectes adreçats a la comunitat educativa de l'Associació Candela, subratlla que la sexualitat no es limita només a aspectes físics relacionats amb l'anatomia i amb determinades pràctiques, sinó que també té eon compte els aspectes psicològics i socials.

Recorda que, per aconseguir un estat de benestar físic, emocional, mental i social en relació amb la sexualitat, cal poder tenir experiències plaents i segures, lliures de coerció, discriminació i violència. La divulgadora també analitza l'enfocament tradicional, sovint basat en el risc, de l'educació sexual i proposarà una mirada positiva, que s'ha demostrat més efectiva per al desenvolupament complet i saludable de les persones. Aquesta serà la segona de les xerrades Trenquem mites a l'entorn de la salut que Dipsalut ha organitzat amb motiu del seu desè aniversari. Amb aquestes trobades amb ponents de reconegut prestigi professional i acadèmic, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona busca compartir una visió àmplia de la salut, que va molt més enllà de l'absència de malaltia i que es fixa en les capacitats dels individus i les comunitats de generar salut i benestar.

Les xerrades són gratuïtes i obertes a tothom que desitgi participar-hi. Les places són limitades. Per aquest motiu, es recomana reservar-les amb antelació (des del web de Dipsalut, www.dipsalut.cat).