La CUP proposa adherir Olot a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

Els cupaires presenten una bateria d'iniciatives "per impulsar l'economia social i solidària"

El cap de llista cupaire, Jordi Gasulla

El cap de llista cupaire, Jordi Gasulla / DdG

DdG

La CUP ha proposat a l'Ajuntament d'Olot una bateria d'iniciatives "per impulsar l'economia social i solidària". Entre les propostes destaquen l'adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, la incorporació d'una tècnica experta en l’economia social i solidària al Consorci Dinàmig, l'establiment d'una coordinació amb l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines i l'oferiment a les escoles i instituts programacions i tallers que donin a conèixer entre l’alumnat l’ESS en totes les seves dimensions: educació per al consum responsable, el comerç just, les finances ètiques o l’emprenedoria social cooperativa.

La moció presentada pels cupaires també demana que "s'analitzi l’estat de compliment de la moció per la creació d’un viver municipal de cooperatives i economia social i solidària , es doni suport a les finances ètiques, es doni més pes als criteris ASG (Ambientals, Socials i de Governança) en tots els processos de contractació pública, es tingui en compte tota la cadena de subministrament i que s'adhereixi Olot a la campanya de Ciutats pel Comerç Just".

Les propostes de la CUP Olot:

  •   Adherir Olot a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària.
  •   Analitzar l’estat de compliment de la moció per la creació d’un viver municipal de cooperatives i economia social i solidària, aprovada per unanimitat el 26 de juliol de 2018.
  •   Incorporar com a tècnica una persona experta en l’Economia Social i Solidària al Consorci Dinàmig.
  •   Donar suport a les finances ètiques, dipositant-hi recursos municipals.
  •   Establir una coordinació amb l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines.
  •   Donar almenys tant de pes als criteris ASG (Ambientals, Socials i de Governança) com al criteri del preu en tots els processos de contractació pública.
  •   Tenir en compte tota la cadena de subministrament a l’hora de valorar els criteris ASG (Ambientals, Socials i de Governança) i, per tant, promoure les alternatives econòmiques amb perspectiva global com el comerç just.
  •   Adherir Olot a la campanya de Ciutats pel Comerç Just per tal que pugui esdevenir, a curt termini, una localitat candidata al títol de Municipi pel Comerç Just i, a llarg termini, un Municipi pel Comerç Just.  
  •   Oferir a les escoles i instituts programacions i tallers que donin a conèixer entre l’alumnat l’ESS en totes les seves dimensions: educació per al consum responsable, el comerç just, les finances ètiques o l’emprenedoria social cooperativa.