Banyoles presenta dues guies d’itineraris per les pesqueres i les llegendes locals

Diumenge s’estrenarà la primera visita guiada, organitzada per l’Escola de Natura, amb un itinerari a peu i en Tren Pinxo

Una de les pesqueres de l'Estany.

Una de les pesqueres de l'Estany. / Pere Duran/ Nord Media

Pere Duran

L’Oficina de Turisme de Banyoles ha editat dues noves guies d’itineraris sobre les pesqueres de l’Estany i les llegendes de la ciutat. El de les pesqueres és un itinerari de 2 quilòmetres que recorre la riba de l’Estany i dona a conèixer la singularitat de les 20 petites edificacions construïdes de mitjans del segle XIX fins al 1931, que es van aixecar per la pesca, el lleure i el gaudi de la burgesia local. La guia parteix dels textos extrets del treball de recerca del desaparegut arquitecte Noni Moner i recollit al llibre "Les pesqueres de l’Estany".

La segona guia, "Itinerari Llegendari", ofereix dues rutes de 3 i 10 quilòmetres que recorren deu indrets de l’Estany i la ciutat vinculats a personatges llegendaris com el Drac de Banyoles, la ceguera de l’abat, les aloges de les Estunes o Morgat. Cada llegenda parteix d’una adaptació dels textos del folklorista Àngel Vergés i compta amb la creació d’uns stickers d’Instagram realitzats per la il·lustradora Roser Cussó. 

Aquest diumenge s’estrenarà la primera visita guiada, organitzada per l’Escola de Natura, que combinarà l’itinerari a peu i amb el Tren Pinxo.

Subscriu-te per seguir llegint