El grup del PSC a Palafrugell, a l´oposició, va acusar ahir l´equip de govern d´Entesa, ERC i CiU d´haver contribuït a retardar l´entrada en funcionament de les noves instal·lacions del cicle formatiu de Cuina i sala a l´IES Baix Empordà. En opinió del portaveu socialista, Juli Fernández, si l´Ajuntament hagués aprovat abans l´aportació econòmica compromesa amb el Departament d´Educació l´equipament podria estar a punt a l´octubre i no a principis de 2008.

Els socialistes van replicar així les manifestacions fetes per l´equip de govern en el ple municipal de finals d´agost, on van deixar clar el seu rebuig a aportar aquests diners perquè consideren que és responsabilitat de la Generalitat i van dir que, fins i tot, estudiaven recórrer la via judicial. Complint un compromís adquirit pel govern de CiU i AMC el 2003, l´Ajuntament invertirà 300.500 euros per al cicle de cuina i sala -el Departament d´Educació ha assumit la construcció de l´espai nou.

Ahir, Juli Fernández va considerar inacceptable que l´alcalde de Palafrugell, Lluís Medir, votés a favor de l´aportació alhora que manifestava que hi està en contra. El socialista també va criticar l´anunci de la possibilitat d´anar als jutjats i la revelació que algú del govern de Pasqual Maragall els va assegurar de paraula que els condonarien l´aportació. Fernández va remarcar que el PSC sempre ha estat d´acord a fer l´aportació econòmica i va explicar que, després de quatre anys de bloqueig, el seu partit va forçar l´aprovació del conveni el maig passat -poc abans de les eleccions, quan encara eren al govern municipal. El socialista va afegir que «l´Ajuntament ha de treballar perquè aquests diners reverteixin en educació al poble de Palafrugell». A més, Fernández va remarcar que el compromís adquirit el 2003 era per garantir que Educació obrís el cicle formatiu a Palafrugell i no en una altra població de la costa com Sant Feliu o Palamós.

Juli Fernández va explicar que la junta de govern local va aprovar el conveni el maig de 2007 i es va acordar dur-lo en el primer ple ordinari, però aquest tràmit no s´ha fet fins a l´agost. «Si l´aportació s´hagués aprovat al juliol potser hauria pogut funcionar entre l´octubre i el novembre, i no al gener o febrer com passarà ara», va dir el cap del PSC. Juli Fernández va afirmar que «part de culpa del retard és perquè -l´equip de govern- no ha estat capaç d´aprovar el conveni abans», tot i admetre que tota la responsabilitat del retard no és de l´Ajuntament perquè les obres van tard. L´IES Baix Empordà continuarà oferint el cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i sala -igual que el de Pastisseria- tal com ja feia, però encara haurà d´esperar a fer-ho al mòdul definitiu.