Tapi Carreras, Salt.

El secretari d'Infraestructures i Planificació de l'Estat, Víctor Morlán, va obrir la porta ahir al fet que els trens de mercaderies puguin passar per sota de la ciutat de Girona i per tant no calgui contruir cap línia ferroviària al municipi de Salt, com temen tots els grups municipals saltencs.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), va aprofitar la presència de Morlán en el col·loqui organitzat a Girona pel Cercle d'Infraestrcutures i la Cambra de Comerç per fer una pregunta amb doble lectura. Pineda va preguntar simplement si totes les mercaderies que sortien del port de Barcelona cap a la frontera francesa podien passar pels túnels i per sota de Girona. Morlán va contenstar que sí, que sense cap excepció, tots els trens de mercaderies podrien passar per sota de la ciutat, i que en grans part, havia estat possible gràcies a la tasca que havia fet l'antic alcalde i actual conseller de Política Ter ritorial, Joaquim Nadal.

Un cop acabat el col·loqui, l'alcaldessa va comentar a Diari de Girona, que en vista a la resposta del secretari d'Infraestructures «confiava» que finalment no s'acabi utilitzant el terreny que des de fa anys hi ha reservat al terme municipal de Salt per fer-hi passar una línia ferroviària i que la Generalitat ha mantigut en el seu Pla d'Infrastructures de Transport de Catalunya. En aquest sentit, Pineda afirma que seria «absurd» que existint ja l'opció de les vies que passen soterrades per Girona, es decidís ocupar uns ter renys a Salt per fer-hi passar els trens de mercaderies. De fet, el consistori ha presentat un recurs contensiós administratiu per evitar que el futur Eix Transversal Fer roviari faci passar una variant per a trens de mercaderies pel terme municipal satenc.