El periodista Josep M. Martí fa la conferència inaugural de la Facultat de Turisme

El director de la SER a Catalunya afirma que la feina de comunicació requereix vocació, predisposició, responsabilitat i molta il·lusió

13.11.2008 | 01:00
Josep Maria Martí (esquerra), al costat del vicerector Josep Calvó.
Josep Maria Martí (esquerra), al costat del vicerector Josep Calvó.

"Serveix tothom per als estudis de comunicació? Cal tenir vocació? Fa falta una formació específica per treballar en aquest sector?". Aquestes són algunes preguntes que va formular Josep Maria Martí en la conferència d'inauguració del curs acadèmic de la Facultat de Turisme ahir al migdia. Josep Maria Martí (Reus, 1950) és el director de la ràdio i la televisió local (SER - Localia) del Grup Prisa a Catalunya. És professor titular de Comunicació Audiovisual a la UAB des de 1983 i és el secretari general dels premis Ondas.
El convidat va reflexionar sobre el periodisme i la comunicació avui en dia i la formació universitària. Martí va explicar als alumnes que "les motivacions per aquests estudis depenen del context sociocultural, jo vaig començar en plena trancisió democràtica i aquesta feina et permetia ser testimoni dels canvis". "Amb el temps però, la gent cada vegada tenia menys motivacions vocacionals i més per l'èxit que pot comportar aquesta feina, això va fer que es limités l'excés amb notes de tall molt altes" afegeix Martí. El periodista va explicar que "la comunicació és una activitat de servei públic" i va animar als estudiants a creure's la tasca que desenvoluparan perquè aquesta feina no té efectes neutrals. Durant el transcurs de la conferència es va fer menció al concurs del projecte per a la construcció de l'edifici de la Facultat de Turisme i als dos estudis de grau que ja s'imparteixen aquest any a la UdG, ?Publicitat i Medecina. Ahir també va tenir lloc el referèndum del procés de Bolonya convocat pel consell d'estudiants de la UdG, on es preguntava als alumnes si s'ha de congelar l'aplicació de l'espai europeu d'ensenyament superior i iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema