Sant Joan de les Abadesses rehabilitarà i consolidarà el Palau de l'Abadia. El projecte ha passat per la comissió de Patrimoni d'aquest mes de novembre, que ha donat el vistiplau al pla presentat.

El director dels Serveis Territorials de Cultura, Miquel Sitjar, va explicar que aquest és un projecte "molt interessant" que es va aprovar sense cap objecció. Això sí, "s'han fet unes recomanacions relacionades amb els materials que s'hauran d'usar a la rehabilitació, per tal que siguin el màxim de respectuosos possible amb la condició històrica de l'edifici". En aquest sentit, el material hauria de ser la mateixa pedra amb què es va construir el palau originalment.

Les actuacions de rehabilitació se centraran principalment a les cobertes, és a dir, als teulats del palau, i també es netejaran les façanes de l'equipament. Aquestes actuacions es duran a terme tot i que el palau es troba en "relativament bones condicions", segons Sitjar, però per millorar-les de cara al projecte que s'hi vol instal·lar.

Precisament, el condicionament es farà per adaptar els espais interiors del palau. Segons Sitjar, la intenció és "acollir-hi un equipament important centrat en el turisme cultural, que portarà per nom Terra de Comtes i Abats". D'aquesta manera, aquest espai es convertiria en el punt d'atenció i informació al visitant d'aquest pla de dinamització turística del Ripollès.