Quatre anys després de dirigir la versió cinematogràfica de 'King Kong', i amb la ment posada ara en el guió de 'El Hobbit' i la producció de 'Tintín', Peter Jackson estrenarà el 22 de gener 'The lovely bones ', una adaptació "molt personal" de la novel·la d’Alice Sebold. El director de la trilogia 'd’El senyor dels anells' ha explicat avui, durant una entrevista, que segueix posant en cada projecte la il·lusió del primer dia. "Si no seguís entusiasmant-me no faria pel·lícules", ha confirmat.

Jackson, a qui li agrada sobre tot el procés d'escriptura d'un guió, al qual no li importa dedicar anys, ha realitzat un procés de reconstrucció "molt personal" a 'The lovely bones', un 'thriller' emocional, basat en aquest 'best seller'. La pel·lícula explica la història de Susie, una noia de 14 anys assassinada i que des del purgatori a mig camí entre la vida i la mort, lluita per ajudar la seva família a la vegada que té un desig de venjar la seva mort i que el culpable pagui pel seu crim.

Part de la crítica ha assenyalat que en el film no s'han inclòs capítols del llibre que aclareixen certs comportaments dels personatges, però, Jackson ha detallat que és impossible ficar tota una novel·la en una pel·lícula.

"El procés de reducció ha estat molt personal i vaig decidir que l'espina dorsal de la pel·lícula seria el viatge de Susie amb el que té de positiu, sense mostrar la part negativa i recrear en l'assassinat", una part real (amb el drama de la família) i una altra fantàstica (amb el ideat món 'intermedi' entre la vida i la mort que imagina el seu protagonista).

Sobre les diferents interpretacions que el públic, depenent de la seva religió, pugui tenir de 'The lovely bones', Jackson ha matisat més tard, durant una roda de premsa a Madrid al costat de l'actriu protagonista, que no és una persona "especialment" religiosa. "No sóc molt religiós, però crec que la nostra energia es queda algun lloc quan morim", ha detallat.

Principis morals

"El dolor de la mort és no tornar a veure als teus éssers estimats", ha matisat Jackson, que va plorar quan va acabar de llegir la novel·la.

Per la seva banda, la jove Saoirse Ronan ha declarat que, a la seva edat el seu "cel seria un lloc on tornar a viure els records de la meva infantesa, que són la meva felicitat". "Estar amb els meus amics, la meva família", va declarar l'actriu irlandesa.

Respecte a la seva connexió amb la nena a la que encarna al film, una adolescent a punt de tenir la seva primera cita romàntica amb el noi dels seus somnis, Ronan ha declarat que també li agrada la fotografia. "Susie és una nena normal dels anys 70, plena d'energia, creativitat i que estima la vida", ha dit, al que Jackson ha afegit que Ronan és una actriu "natural, amb un talent increïble".

"Res sentimentaloide"

Que la història narrada no tingui res a veure amb la trilogia basada en l'obra de Tolkien no és una cosa que el director consideri que sigui perjudicial per al públic. "M'agrada que el públic reaccioni de forma diferent, no m'agrada acotar els films per a un determinat tipus d'audiència. I aquesta pel·lícula m'agrada perquè és difícil de classificar. Estic orgullós d'això", ha explicat, detallant que podia haver fet un film "més tipus Hollywood i sentimentaloide" però es va negar.

"Faig les pel·lícules que veig en el meu cap i que m'agradaria anar a veure al cinema", ha prosseguit el director, que manté la mateixa il·lusió que el va conduir fa anys a dedicar-se al cinema. Per això li agrada envoltar-se dels seus companys de sempre (Fran Walsh i Philippa Boyens tornen a signar el guió al costat de Jackson). "Estan en la meva ment des del moment que neix la llavor d'un projecte", ha apuntat un cineasta a qui no li agrada repetir.

Sens dubte, a Jackson el que més li "apassiona" és el guió, més fins i tot de dirigir o produir ( 'The lovely bones' compta amb Steven Spielberg com a productor executiu i amb el propi Jackson com a productor). "El guió és el principi de tot, el més bonic del procés. Em sento com un arquitecte que sap per a què serveix cada cosa al seu edifici", ha dit.