'La Dama y la muerte', dels estudis granadins Kandor Graphics, ha estat seleccionada per competir en la pròxima edició dels Oscars al millor curtmetratge d'animació, amb altres títols com 'French Roast', de Fabrice O. Joubert, 'Granny O'Grimm's Sleeping Beauty', de Nicky Phelan i de Darragh O'Connell, 'Logorama', de Nicolas Schmerkin, i 'A Matter of Loaf and Death', de Nick Park.

Dirigit per Javier Recio Gracia, és el primer curt estereoscòpic (3D) realitzat a l´Estat i ha obtingut diversos premis en varis festivals internacional, a més opta al millor curt d'animació de l'edició d'aquest any als premis Goya.

Es tracta d'una comèdia sobre una tendra dona gran que viu sola a la seva granja, esperant l'arribada de la mort per poder retrobar-se amb el seu difunt marit. Una nit mentre dorm, la seva vida s'esvaeix en rebre la visita de la mort, que la convida a creuar el llindar. Però quan estan a punt de fer-ho, l'anciana desperta a la sala d'urgències d'un hospital: un arrogant doctor l'ha portat de tornada a la vida i començarà una frenètica baralla amb la mateixa mort per recuperar la vida de la dona costi el que costi.

'El lince perdido', en el seu historial

El seu director va néixer a Madrid el 1981, i va cursar batxillerat artístic a l'Escola d'Arts i Oficis de Granada i de Belles Arts fins a tercer curs. Després de diversos premis com a autor i dibuixant de còmic, el 2006 va entrar a formar part del departament artístic de l'Estudi d'animació Kandor Graphics com a creador de personatges, atrezzo, escenaris, storyboards, cartells i merchandising.

Participa des del començament a 'El lince perdido', el millor llargmetratge d'animació a Animadrid 2008 i premi Goya 2009 a la millor pel·lícula d'animació. El curtmetratge 'La dama y la muerte' és la seva primera obra com a realitzador i guionista.