El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va inaugurar ahir al matí el tram del Camí de Sant Jaume de Galícia que va des del Port de la Selva-Sant Pere de Rodes (Alt Empordà) fins al monestir de Montserrat. Es completa, així, el braç major del camí, emmarcat en el Pla Estratègic del Turisme a Catalunya que té com a objectiu principal recuperar la tradició xacobea a Catalunya i integrar-la en el itinerari cultural europeu. La Direcció General de Turisme ha destinat més de 500.000 euros a l'execució del projecte de recuperació del Camí.

El camí de Sant Jaume de Galícia a Catalunya obre les portes als pelegrins d'arreu del territori català en el tram principal del recorregut, de Sant Pere de Rodes, passant per Montserrat, fins a Alcarràs. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat del director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, va inaugurar la senyalització del tram del Camí de Sant Jaume que va des del Port de la Selva-Sant Pere de Rodes fins el monestir de Montserrat.

La Direcció General de Turisme ha destinat més de 500 mil euros a la realització i execució del projecte de recuperació del Camí de Sant Jaume. En aquest segon tram s'ha instal·lat un miler d'elements de senyalització que es distribueixen al llarg del recorregut que travessa nou comarques i 62 municipis.

Turisme i Setmana Santa

El Departament d'Innovació de la Generalitat i la Direcció General de Turisme han creat la web Camí de Sant Jaume per a tothom, per tal de facilitar l'accessibilitat a persones amb discapacitat sensorial en aquest tipus de recorreguts o rutes. Aquesta eina pionera s'afegeix a la web que també fa poc temps es va inaugurar del camí, on s'explica la ruta i la història dels patrimonis que s'hi poden trobar.

El departament ha editat també la Guia que completa del tram obert al pelegrinatge en el marc de la col·lecció Guies Turístiques de Catalunya.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va fer esment a la bona recuperació que està duent a terme la Costa Brava després del tall de subministrament elèctric que van patir els seus municipis arran del temporal de neu. Huguet es va mostrar especialment optimista i ha afegit que des de la Generalitat es preveu que l'ocupació hotelera a la Costa Brava amb vista a Setmana Santa superi la xifra de l'any anterior.