Google ha llençat eBooks, la major llibreria digital de la xarxa, amb més de tres milions de títols disponibles. Amb ella, el gegant d'Internet espera competir amb Amazon pel domini del mercat del llibre electrònic. Amb dos mesos d'endarreriment, l'ambiciós projecte finalment va veure la llum ahir als Estats Units, amb un nom diferent al que fins ara s'estava proposant (Google Editions), però amb la mateixa filosofia.

"Hem dissenyat Google eBooks perquè sigui obert. La majoria de dispositius amb un navegador modern hi són compatibles, des de portàtils a netbooks, de tauletes informàtiques a telèfons intel·ligents i e-readers", va comentar al bloc de la companyia Abraham Murray, cap del department Google Books.

De «best-sellers» a clàssics

El servei és accessible des d'Internet a través d'un compte d'usuari de Google, i compta amb un lector a la web de llibres digitals, i ofereix l'accés a la major llibreria existent a la xarxa. Aquesta combina exemplars digitalitzats per Google des del 2004 juntament a "centenars de milers" d'obres a la venda. En total, Murray va indicar que hi ha més de tres milions de llibres disponibles a través de Google eBooks, des de best-sellers moderns a clàssics.

A més de l'accés mitjançant una direcció d'Internet, Google va anunciar que la seva llibreria comptarà amb aplicacions específiques per a Android i Apple, cosa que "farà possible comprar i llegir sobre la marxa". "Molts llibres oferiran l'opció de seleccionar el tipus de lletra, la mida, mode de lectura per a dia i per a nit i l'espai d'interlineat", va detallar Murray.

A banda, segons el director de Google Books i Google News per a Espanya i Portugal, Luis Collado, s'estan ultimant els acords amb diversos editors per poder llançar la plataforma al nostre país com abans millor.