Els Prínceps d'Astúries viatjaran demà a Menorca per materialitzar el lliurament de l'herència que els va deixar l'empresari de l'illa Juan Ignacio Balada Llabés, i que ascendeix a dia d'avui a 95.000 euros, segons que va anunciar la Casa Reial.

Felip i Letizia ja van anunciar, quan van saber de l'herència de Balada, a qui no coneixien, que destinarien aquests diners a finalitats de caràcter social. El maig passat ja van concretar que donarien aquesta quantitat a la Fundació per a Persones Discapacitades de l'illa de Menorca.

Els Prínceps visitaran els centres que té la Fundació a Maó i a Ciutadella i coneixeran el projecte al qual es destinaran aquests fons, que té com a objectiu "facilitar i crear treball per a joves per pateixen una discapacitat intel·lectual lleu", segons la Casa del Rei.

Aquest mateix projecte rebrà 45.000 euros més per part de la Fundació Hesperia, que els Prínceps van crear per desig exprés de Balada, i que té per finalitat l'estudi i suport a la institució monàrquica i el seu foment a través de les ciències i les arts.