L'obra de Juli Garreta, anomenat el "Wagner de la sardana", està gaudint d'una important tasca de difusió de la seva obra per mitjà de dos projectes diferents. D'una banda, la col·lecció Mestres Gironins, que impulsa la Diputació de Girona, n'edita les partitures; de l'altra, sota la iniciativa de Músics per la Cobla, la Cobla de Cambra de Catalunya està enregistrant les sardanes del mestre.

La publicació de totes les partitures va a càrrec de l'editorial Tritó, i els curadors són els músics i acadèmics Bernat Castillejo i Anna Costal. Segons indica la mateixa Anna Costal, "seran un total de 6 volums de partitures, dels quals dos ja han sortit a la venda i està a punt de sortir-ne el tercer". També s'hi inclouran les obres simfòniques, i de moment, com assenyala la mateixa Costal, "ja s'ha publicat la Sonata en Do, Les impressions simfòniques i el Concert per a violí".

Pel que fa a la gravació integral de les 62 sardanes del mestre Garreta, Músics per la Cobla ja en té un parell de preparats. Segons el seu director, en Jesús Ventura, "tindrà 5 volums i serà una tasca de promoció en paral·lel a l'edició de les partitures que hi ha en marxa", en referència al projecte esmentat.

El mestre Juli Garreta és un dels autors clàssics dins del corpus musical sardanista, amb títols com JunyNydia, del qual el mateix Josep Pla parla a ElQuadern gris.