Mel Gibson va decidir ahir no impugnar els càrrecs després de ser acusat d'un delicte menor per una agressió a la seva exparella, la russa Oksana Grigorieva, i es va beneficiar d'un acord extrajudicial pel que queda en llibertat condicional no supervisada durant un període de tres anys.

Segons informen mitjans locals, l'actor, que sembla acabar així amb el calvari que viu des de fa mesos, haurà de completar un curs d'orientació psicològica de 52 setmanes per controlar els seus atacs d'ira, com a part de l'acord acceptat per la jutgessa del comtat de Los Angeles, Stephanie Sautner.

Simone Shay, membre de l'acusació, va explicar que havien acceptat l'acord extrajudicial per "minimitzar el trauma i l'impacte de qualsevol procediment per a la víctima i els seus testimonis".

Blair Berk, advocada defensora de Gibson, va afirmar que estava d'acord amb el pacte perquè, va dir, "és en el millor interès dels seus fills".

Un hipotètic judici hauria requerit, probablement, la presència de Grigorieva i de la seva filla menor, Lucía, fruit de la relació amb Gibson, per testificar com a testimonis relacionats en l'incident.

Així mateix, Gibson, de 55 anys d'edat, haurà de complir 16 hores de servei comunitari amb l'organització Mending Kids i abonar unes multes que ascendeixen a 580 dòlars.

Els detectius del cas també van investigar si Grigorieva va intentar extorquir l'actor amb la gravació i posterior publicació de les seves amenaces, encara que finalment no es presentaran càrrecs.

Grigorieva va denunciar una suposada agressió de Gibson, en la seva residència de Malibu, el gener del 2010. L'actor va admetre haver-la bufetejat per evitar que fes mal a la seva filla Lucía mentre discutien.

"No la vaig bufetejar fort"

"La vaig copejar una vegada amb la mà oberta en un intent de tornar-la a la realitat", va dir l'actor en la seva declaració jurada. "No la vaig bufetejar fort. Només intentava que parés de cridar i de moure Lucía d'un costat cap a l'altre altre", va afegir.

Grigorieva va denunciar l'actor per haver-li donat diversos cops de puny a la cara. També es va afirmar en el tribunal que Gisbon està rebent tractament psicològic com a part del seu acord amb la fiscalia. L'actor té una ordre dictada de "no amenaçar o assetjar qualsevol persona involucrada en el cas".