Dissabte passat es celebrà a Granollers la final del popular concurs La Sardana de l'Any, on els sardanistes elegeixen la sardana que els ha semblat la millor de les estrenades en el decurs de l'any, en aquesta ocasió les del 2010. Gai?rebé un miler persones assistiren a aquesta final, que s'hagué de celebrar en dues tongades. Un total de deu eren les sardanes finalistes i una vegada interpretades per les cobles Marinada i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, es procedí a l'escrutini que donà aquest resultat:

Primer lloc i Sardana de l'Any a: L'Encís del Ripollès, de Josep Coll Ferrando, amb 219 vots.

Segon lloc, premiat amb accèssit, a Ginesta florida, de Jordi León, amb 116 vots. La tercera va ser Lionel Roig, de Joaquim Soms, amb 97 vots. La quarta, per Please don't stop the music, de Marc Timon, amb 89 vots (premi de la crítica atorgat per les 33 emissores de ràdio que transmeten el programa).

En cinquè lloc va quedar El millor tresor, de Joan Làzaro, amb 69 vots. El sisè va ser Jovent triomfant, de Lluís Alcalà, amb 58 vots. El setè, Marinera i sardanista, de Miquel Tudela, amb 56 vots. El vuitè, RE(10)US JOVE, de Carles Santiago, amb 56 vots. El novè, Amics dansant, de Marcel Artiaga, amb 42 vots (accèssit de la crítica), i el desè, Fidelitat sardanista, d'Antoni Font. La sardana guanyadora de Josep Coll fou un encàrrec de l'Agrupació Sardanista de Ripoll per homenatjar els 19 pobles del Ripollès, una comarca de forta tradició sardanista. En paraules del propi Coll és una sardana "festiva, amb un cant emotiu als llargs a càrrec de la tenora, seguit de l'estructura clàssica de trompetes i fiscorns pel salt".

Josep Coll Ferrando nasqué a Foixà el 13 de gener de 1976. El seu pare, Ramon, ja era instrumentista de tible, i en Josep de ben menut s'inicià en el món de la música i, com a intèrpret de tenora, fou guanyador de la beca per a joves intèrprets de la fundació Josep M. Bernat de la població de Bellpuig. Ha romàs a les files de les cobles: Foment de la Sardana, Flama de Farners i, actualment a la Ciutat de Girona, actuant sempre com a primer tenora. L'any 2008 ja guanyà aquest certamen musical amb la sardana: Al mestre Puigferrer.

Escriu un parell de sardanes a l'any, la majoria d'una gran qualitat musical. La que ara ha estat premiada és una de les més balladores de la seva producció.

Marc Timon Barceló nasqué a Castelló d'Empúries, el 5 de març de 1980, estudià a l'Escola Municipal de Música de la seva població (piano i tible). La seva primera cobla fou Els Rossinyolets de Castelló. Actualment és intèrpret a la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. És un compositor d'una gran vitalitat, que busca i ha sabut trobar nous i originals ?llenguat?ges. El proper desembre començarà una nova edició de La Sardana de l'any amb les eliminatòries a través d'una xarxa de 33 emissores de Catalunya.