Josep Niebla evoca a S'Agaró els seus records del mar i els colors de l'Àfrica

Dues mostres paral·leles recullen algunes
de les "marines subjectives" i teles africanes que el pintor exposarà a Sant Petersburg

13.08.2011 | 02:00
Niebla davant d´una de les marines reinterpretades que es poden veure a l´Hostal de la Gavina de S´Agaró.
Niebla davant d´una de les marines reinterpretades que es poden veure a l´Hostal de la Gavina de S´Agaró.

El pintor Josep Niebla va inaugurar ahir al vespre a S'Agaró dues exposicions paral·leles amb la memòria i la pervivència del record com a nexe d'unió. Les dues col·leccions, centrades en l'evocació del mar i del continent africà, es podran veure conjuntament en una gran mostra que el Ministeri de Cultura espanyol dedicarà al pintor al Museu d'Art Contemporani de Sant Petersburg.
En la primera de les exposicions, El mar en la memòria, Niebla omple dues sales de l'Hostal de la Gavina de S'Agaró amb una selecció d'obres de gran format en què l'artista ha pintat l'aigua "des de la ment, sense tenir-la al davant com a referent directe".
Descrits pel pintor com "marines subjectives", els quadres defugen la tradició de la pintura marinera, on tant important és l'aigua com l'ambient que l'envolta. Fins i tot, diu Niebla, ha deixat enrere elements com la sorra, les roques o el cel per a centrar-se exclusivament "en el moviment del mar i la tensió que genera la onada".
"Quan penso en el mar no penso en els navegants o en els ?ba?nyistes, sinó en l'aigua com a font de tragèdies", apunta.
L'altra mostra es pot veure a l'Hotel S'Agaró i recull les pintures de filiació africana del pintor afincat a Casavells. Niebla, nascut a Tetuan, construeix Àfrica en la memòria a partir dels records tan reals com ideals d'un continent "apassionant, però preocupant".
En aquesta exposició, en què recupera obres que ja s'han pogut veure a Lisboa o Madrid i recentment a Sant Joan de les Abadesses, l'artista reinterpreta els colors, les textures i les olors de l'Àfrica, buscant "l'emotivitat, però també la reflexió sobre la terra que més ha patit durant la història".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema