La rectora de la UdG demana als estudiants que desallotgin immediatament el rectorat. Anna Maria Geli té el suport "unànime" dels degans, directors de departament i altres càrrecs de la institució.

Com afronta la tercera nit d'ocupació del rectorat?

Lamentant-t'ho moltíssim. Hem acabat ara [dijous, 19h] una reunió amb degans, directors de departament i directors d'instituts i tothom ha firmat un comunicat que exigeix el desallotjament. Han de marxar. Estan allà il·legítimament. Des del primer dia els hem dit que si no molesten i deixen treballar es poden quedar al pati, però volem molestar expressament, és un problema. Esperem que el comunicat els faci reflexionar.

Creu que es pot avançar en alguns dels punts que els estudiants demanen, com ara que la UdG es declari insubmisa i no apliqui la puja de preus?

Hi ha coses que una institució pública per definició no pot fer. Això seria un brindis al sol. És impossible declarar-se insubmisa una institució pública, perquè la figura no existeix.

Es planteja demanar ajuda externa per forçar el desallotjament?

Farem el millor per a la UdG. Primer de tot, diàleg i la mediació del Síndic. Si no, no puc dir què passarà en el futur.

Quina va ser la seva experiència com a un dels més de 70 rectors que van plantar Wert?

El ministre no ens escolta per res. El reial decret afecta la puja de preus i la major dedicació del professorat. En cap moment ha volgut parlar-ne. No el vull criticar perquè vés a saber què pot fer. Suposem que el decret s'imposarà. Del ministre en sabem per la televisió, no ens ha rebut mai.