L'Església catòlica ha confirmat 620 casos d'abusos sexuals contra menors comesos a Austràlia per sacerdots des de la dècada de 1930, en una revelació inèdita en aquest país, van informar els mitjans locals. L'arquebisbe de Melbourne, Denis Hart, va qualificar d'"horribles i vergonyoses" les xifres que apareixen en un informe lliurat a la comissió que investiga els casos de pederàstia comesos en les diferents ordes religiosos al Parlament de l'estat de Victòria (sud-est).

En un comunicat, Hart va assenyalar que les majoria dels casos van ocórrer entre la dècada de 1960 i la de 1980, encara que es remunten fins a 80 anys enrere, mentre que només 13 dels abusos van tenir lloc després de 1990.

L'arquebisbe va manifestar que l'Església col·laborarà plenament amb la comissió parlamentària i va afegir que està investigant uns altres 45 suposats abusos sexuals, ha informat la cadena ABC.

"A la comissió, estem oberts a mirar els abusos horrorosos que van ocórrer a Victòria i en altres parts. És un trauma i una vergonya que aquests abusos, amb el seu dramàtic impacte en les víctimes i les seves famílies, fossin comesos per sacerdots catòlics, religiosos i empleats parroquials", va afirmar.

"Aquest informe demostra que l'Església està avui compromesa a afrontar la veritat i no esquivar, ?disminuir o evitar aquestes ?accions d'aquells que van violar els seus vots sagrats", va dir Hart.

El Parlament de Victòria va crear l'abril passat la comissió ?especial per estudiar els casos de pederàstia comesos pels membres de diferents ordes religiosos i té previst oferir les seves conclusions l'any que ve.

Segons les associacions de víctimes, el nombre dels que van patir abusos pot superar els 6.000 només a Victòria.

En la seva visita a Austràlia, el juliol de l'any passat, el Papa Benet XVI es va reunir amb algunes de les víctimes, a les quals va demanar perdó en nom de la Santa Seu.