La Diputació de Girona va anunciar ahir en un comunicat que, a través de l'Àrea de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social, destinarà 119.600 euros a millorar i mantenir el fons de les biblioteques públiques de les comarques gironines. En total, seran 49 les biblioteques de la demarcació que rebran aportacions d'entre 500 i 8.000 euros -amb l'excepció de Porqueres-, d'acord amb els barems calculats sobre la base del nombre de documents per habitant i any, i amb el que marca el Mapa de Lectura Pública de Catalunya, segons destaca la Diputació.

D'entre totes les aportacions de la Diputació, però, destaquen els 20.000 euros que es destinaran a la biblioteca de Porqueres, ja que és una quantitat molt superior a la resta de municipis. En part, aquesta aportació es podria explicar perquè durant el primer trimestre del proper any s'ha de posar en funcionament la nova biblioteca d'aquesta localitat i necessitarà nous fons per abastir-la.

La segona aportació més alta és per a les diferents biblioteques de la ciutat de Girona, amb 8.471 euros i també destaquen les de les principals ciutats com Figueres (6.373 euros), Blanes (5.947 euros) o Palamos (4.495 euros) i Palafrugell (4.425 euros).

Cal destacar també que el municipi d'Anglès disposa d'una nova biblioteca, al carrer de la Indústria, però que continua tancada, perquè l'Ajuntament no té diners per posar-la en marxa i perquè considera que no està del tot acabada. De manera que tot fa suposar que els 750 euros que es destinen a aquest poble seran per al fons de la biblioteca antiga.