Novetats literàries del 2013

Murakami, Muñoz Molina, Gimferrer o Falcones, figuren entre les obres destacades del proper any

 15:28  
Novetats literàries del 2013
Novetats literàries del 2013 

REDACCIÓ La narrativa internacional estarà encapçalada per «Después del terremoto» (Tusquets), de Haruki Murakami, que va sorgir del terratrèmol de Kobe de 1995, així com per «Matar al padre» (Anagrama), d'Amélie Nothomb, Americana (Seix Barral ), de Don DeLillo, «El cuerpo humano» (Salamandra), de Paolo Giordano, o «Cómo todo acabó y volvió a empezar» (Roca), d´E.L Doctorow.

Del panorama internacional destaquen també Tierra (Mondadori), de David Vann, que abandona l'Alaska de Caribou Island per traslladar-se a l'assolellada Califòrnia, Cuerpos extraños (Lumen), de la veterana Cynthia Ozick, el tercer llibre de cròniques d'António Lobo Antunes (Mondadori), i El Condotiero (Anagrama), novel·la inèdita de joventut de Georges Perec. En aquest trimestre també arribaran Vida y opiniones del perro Maf y de su amiga Marilyn Monroe (Alba), d'Andrew O'Hagan, Hijos de la luz (Libros del Silencio), de Robert Stone, el gran continuador de l' generació Beat, Buda en el ático (Duomo), de Julie Otsuka, Personas como yo (Tusquets), de John Irving, i Paradise Postponed (Libros del Asteroide), de John Mortimer. Ja a l'abril, Ediciones B publicarà La isla de las mil fuentes, primer lliurament d'una nova trilogia de la supervendes Sarah Lark. ambientada en aquesta ocasió a l´illa de Jamaica.

A la collita de narrativa espanyola destaquen Alma Venus, de Pere Gimferrer, Todo lo que era sólido, d'Antonio Muñoz Molina, Oficio de lector, de José Manuel Caballero Bonald, i La ridícula idea de no volver a verte, de Rosa Montero, totes a Seix Barral, El azar de la mujer rubia (Alfaguara), de Manuel Vicent, i El traspié. Una tarde con Schopenhauer (Anagrama), de Fernando Savater. Altres novetats seran En la orilla (Anagrama), de Rafael Chirbes, La casa del silencio (Grijalbo), de Blanca Busquets, Constructores de monstruos (Alpha Decay), de Javier Tomeo, Campos de amapola antes de esto (El Aleph), de Lolita Bosch, i la nova novel·la d'Albert Espinosa (Grijalbo), encara sense títol. Fábulas del sentimiento (Alfaguara), de Luis Mateo Díez, mentre que La puerta entreabierta (Tusquets), suposarà un nova via literària de Cristina Fernández Cubas sota el pseudònim de Fernanda Kubbs.

La ficció llatinoamericana estarà representada per les novel·les Historia del dinero (Anagrama), d'Alan Pauls, Las poseídas (Tusquets), de Betina González, guanyadora del VIII Premi Tusquets, Los fantasmas (Mondadori), novel·la inèdita de l'argentí César Aira, Óscar y las mujeres (Alfaguara), de Santiago Roncagliolo, i 35 muertos (Alfaguara), de l´escriptor colombià Sergio Álvarez. A més de per Un asunto sentimental (Alfaguara), del peruà Jorge Eduardo Benavides i de La vida interior de las plantas de interior, (Mondadori), de Patricio Pron.

Els amants de la novel · la policíaca gaudiran amb Un mar oscuro (Ediciones B), d'Anne Perry, En la oscuridad (RBA), d'Ian Rankin, Los terroristas (RBA), de Maj Sjöwall i Per Wahlöö; La caza del tesoro (Salamandra) d'Andrea Camilleri, Vivir de noche (RBA), de Dennis Lehane, Los años perdidos (Plaza & Janés), de Mary Higgins Clark; Un soplo de aire fresco ( Mondadori), de Don Winslow, o Palabras rotas (Roca), de Karin Slaughter.

A la novel·la històrica destaquen El testimonio invisible (Planeta), de Carmen Posadas, Amo y Dios (Edhasa), o El problema de Spinoza (Destino), d'Irvin D. Yalom. Ildefonso Falcones, autor del supervendes La catedral del mar, publicarà una nova novel·la al febrer, de la qual no se´n sap encara res.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Sharon Stone a «Instinto Básico».
Sharon Stone, 25 anys després d'«Instinto Básico»

Sharon Stone, 25 anys després d'«Instinto Básico»

El film de Paul Verhoeven arriba al quart de segle amb la mateixa sensualitat amb què es va estrenar

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

El cineasta admet que els productors i fins i tot la seva dona el van dissuadir de la seva idea

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

La cinta recapta 60 milions de dòlars i supera la fantasia romàntica 'The Mermaid'


Enllaços recomanats: Premis cinema