El Museu de la Mediterrània, l'Àrea de Joventut de Torroella de Montgrí i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya presenten al Museu de la Mediterrània l'exposició Polifemo. Dans le Pais des Idees de Carles Piera. Aquesta va ser la proposta guanyadora del premi Inund'ART 2012 de Girona. Aquest és un recull de tres anys de treball, amb una selecció de les obres que han guiat a l'artista fins la darrera exposició. La mostra es va inaugurar dissabte i es podrà visitar fins el 25 de febrer.

Com a tota exposició Individual, Carles Piera, es pren la llibertat d'agafar un títol íntim i descriptiu del seu propi moment autobiogràfic. A Polifemo. Dans le Pais des idees l'espectador trobarà un recull de tres anys d'intens treball, una selecció de recorregut que han fet les obres que han guiat a l'artista fins a la darrera exposició.

Un món d'idees que esdevenen una acumulació d'exploracions escultòriques dividides per tres fases correlatives d'aprenentatge plàstic. Tres fases amb les quals es divideix d'una manera molt ?subliminal l'exposició.

Les Introduccions pertanyen a una sèrie d'obres on la bombeta, presa com a idea, aglutina i conserva quelcom evocador al seu interior. Una bombeta intervinguda que a partir d'objectes trobats anirà dibuixant un paisatge escultòric poètic.

Onirique neix com a sèrie necessàriament posterior a les introduccions, on la bombeta, la idea, passarà a formar part de l'obra des d'una perspectiva més allunyada, deixant l'obra en mans de l'objecte trobat i el modelat amb resines per definir un món reflexiu que parla de les pors i les motivacions del mateix artista en una fase d'exploració temàtica de la qual es valdrà per encetar l'última fase.

I finalment El Volum de la Paraula. És la darrera de les sèries, presidida per l'obra del mateix títol guanyadora d'Inund'art 2012. La paraula esdevindrà escultura en un món de somni que neix en la quotidianitat dels materials. Obres ingènues que amaguen sempre un rerefons de neguit i impotència. Un món secret que creix en la intimitat de l'objecte pobre per parlar-nos de l'home des d'una vessant que s'equilibra entre el pessimisme de la paraula i la màgia dels volums fruit del sentiment i la imaginació.

L'exposició arriba a Torroella de Montgrí gràcies a un conveni de col·laboració per impulsar l'obra dels joves creadors gironins i per apropar l'art a la gent jove de la demarcació. Una aposta ferma que se sustenta en diferents accions i aquest any amb la creació del projecte INDI.

Projecte INDI

De la voluntat d'ajudar a aquells joves que tenen la necessitat d'expressar-se a partir de les arts neix el projecte INDI. Un projecte que vol despertar als joves amb inquietuds artístiques i donar-los algunes eines per tirar endavant el procés d'alliberar la seva creativitat.

INDI és un projecte que va més enllà d'una simple plataforma de difusió d'artistes novells que volen obrir-se camí, ja que també pretén acompanyar en el procés de la creació de l'obra i finalment ajudar a difondre l'art obtingut.

El procés es desenvoluparà a partir de les propostes dels participants i les relacions col·lectives han d'esdevenir primordials perquè les jornades es projectin com un espai de socialització i de relació entorn de la creació artística.