En Joan Plaza, entrenador de bàsquet de l'equip lituà Zalgiris Kaunas de Lituània ha impartit una conferència a estudiants de la Universitat de Kaunas sobre Catalunya i la seva cultura. A la seva intervenció, òbviament, ha explicat què és la sardana i fins i tot ha ensenyat com es balla.

En Joan Plaza va ballar durant tot un any amb la colla de Sant Adrià del Besòs. "Guardo un gran record d'aquella etapa", comentà, "segueixo aquest món i tinc amics que encara pertanyen a la colla. Guardo fins i tot la faixa"

El món del bàsquet de competició d'alt nivell i la sardana de competició tenen moltes similituds per l'esforç físic, es treballa en equip i la dedicació en entrenaments i així ho ha reconegut: "Per ballar seriosament, per fer una bona rotllana i desprendre aquesta sensació d'unitat i convicció que emana la sardana s'ha d'estar unit, conèixer-se, ajudar-se i recolzar-se l'un a l'altreÉ, al bàsquet, sense aquests mateixos arguments, no es pot jugar en absolut!".

Finalment, també ha volgut transmetre ànims a tot el col·lectiu sardanista: "Tan sols animar-vos a no abaixar la guàrdia en la cura de la nostra dansa".