Les Carmelites Descalces de Lucena, a Còrdova, han entrat al 2014 trobant-se una felicitació papal al contestador automàtic.

El passat 31 de desembre, Francesc va telefonar a la congregació per desitjar-los una feliç entrada d'any. La trucada, però, no va rebre resposta i Bergoglio va decidir deixar un missatge al contestador automàtic del convent.

"Què deuen fer les monges que no em poden atendre? Sóc el papa Francesc. Les volia saludar en aquest cap d'any. Intentaré trucar-lis més tard. Que Déu les beneeixi", va deixar enregistrat al contestador el Papa a tres quarts de 12 del migida del darrer dia de l'any 2013.

Hores més tard, a un quart devuit del vespre, Jorge Mario Bergoglio va acabar complint la seva promesa i va tornar a trucar a les carmelites, que, aquest cop sí, esperaven amb ganes la trucada, i van mantenir una conversa amb el Papa durant prop de 20 minuts.

Les cinc monges que viuen al convent -tres argentines, una veneçolana i una espanyola- van conversar amb el Pontífex a través de l'altaveu.

Francesc els va preguntar com estaven i els va enviar un missatge d'ànim, esperança i alegria, a més d'una salutació per al poble.

Des de l'Argentina

Les tres monges argentines que viuen al convent tenen relació amb Jorge Mario Bergoglio des de fa uns 15 anys.

Explica la priora de la congregació, sor Adriana de Jesús Resucitado, que quan Bergoglio era arquebisbe de Buenos Aires "sempre estava demanant oracions i s'interessava per nosaltres, encara que mai vam tenir un tracte directe i personal".

Sor Adriana va assegurar que, ja a l'Argentina, l'actual Pontífex era molt conegut com a director espiritual i que la seva "santedat" el va fer agafar força fama.

Ara les monges esperen que el Papa els enviï un exemplar de la seva última exhortació, com els va prometre.