La Universitat de Girona facilitarà el pagament de la matrícula als alumnes donant flexibilitat total a l'hora de fraccionar-la. Fins el curs actual només es permetia pagar l'import en un, dos o tres terminis, però a partir del vinent, el centre donarà la possibilitat fraccionar-ne el pagament amb "tants terminis com sigui necessari per cada estudiant", va explicar el rector Sergi Bonet, "amb l'objectiu que es pugui complir amb l'abonament del cost".

En l'àmbit acadèmic, la Universitat de Girona incorporarà el curs vinent dues noves titulacions de grau, una en Arts Escèniques i una altra en Innovació i Seguretat Alimentària. De cara al 2014/2015, el centre oferirà un total de cinquanta-tres graus on, a més de les dues noves titulacions, destaca l'ampliació de l'oferta de dobles titulacions, ja que en sumarà quatre més combinant el dret amb altres estudis. En conjunt, s'oferiran 3.580 places de nou accés.

Durant la presentació de l'oferta acadèmica per al curs vinent, el rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, va explicar que les dues noves titulacions s'han planificat a partir de l'estudi de la demanda social que existeix al territori i les possibilitats de la posterior inserció laboral dels estudiants. El grau en Innovació i Seguretat Alimentària està pensat per cobrir les necessitats de la indústria agroalimentària a la demarcació, mentre que la titulació d'Arts Escèniques -que s'impartirà al centre adscrit ERAM- s'inscriu en l'aposta de Girona i Salt per a convertir-se en referents dins el món cultural català amb iniciatives com Temporada Alta o El Canal.

Pel que fa a les dobles titulacions, la UdG ampliarà l'oferta iniciada en aquest curs amb quatre de noves que se sumen a les sis ja existents. En concret, es tracta de combinar el grau de Dret amb les titulacions de Criminologia, Ciències Polítiques, Administració i Direcció d'Empreses i Comptabilitat i Finances. L'objectiu d'aquestes dobles titulacions, va explicar el vicerector de política acadèmica, Francesc Roca, "és que l'alumne tregui més rendiment de la seva estada a la universitat" fent que pugui obtenir dues carreres en cinc anys.

Roca va definir el catàleg dels graus del curs 2014-15 com "una oferta transversal, integral i integradora" que, a més, és "coherent" amb la societat actual.

Evitar la massificació

Les dues noves titulacions arrencaran amb grups de 40 places, mentre que la resta de graus comptaran en els primers cursos, com a màxim, amb seixanta alumnes per classe en el cas de les assignatures teòriques i setze en el cas dels grups de laboratori. Per aconseguir aquesta "millora en la docència que evitarà la massificació", explica Bonet, la Universitat destinarà 400.000 euros a doblar grups, contractar professors o ampliar la jornada dels que hi ha actualment.