El calendari litúrgic és un dels molts calendaris que existeixen i que serveixen per regular la vida d'una manera determinada. Per exemple, a banda d'ell, també hi ha el calendari civil, laboral, escolar, del contribuent, electoral i esportiu, entre altres. En el cas del litúrgic, el seu objectiu és ordenar la vida dels cristians, però també regeix la vida de bona part de la societat catalana. Ara, el periodista Àngel Rodríguez ha recollit en una nova guia dels Quaderns de la Revista de Girona les dates més assenyalades del calendari litúrgic, tot vinculant-les a les principals manifestacions culturals i tradicions associades. El volum es va presentar dimecres passat a la llibreria Empúries de Girona.

El calendari litúrgic és important en la vida diària dels catalans perquè, més enllà del grau de creença que té cadascú, les festes i tradicions cristianes formen part de la vida cultural i social de les persones. Així doncs, el contacte amb aspectes vinculats amb el cristianisme és constant, ja que les seves festes marquen el calendari de la major part de la societat.

El calendari litúrgic ordena la vida dels cristians a través de les celebracions dels principals fets de Jesús, així com les festes dedicades a la Mare de Déu, els sants i altres esdeveniments similars. El calendari també informa de la categoria de cada celebració, de les lectures bíbliques del dia i els dies de precepte, entre altres.

A la presentació del llibre hi van assistir el diputat provincial Antoni Solà; el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el director de Banca d'Institucions a Girona de CaixaBank, Josep Blanch.

L'autor, Àngel Rodríguez (Salt, 1966) és doctor en periodisme i ciències de la comunicació, i llicenciat en ciències religioses. Des del 1991 és el responsable del Departament d'Audiovisuals del Bisbat de Girona. Els seus àmbits d'investigació són el periodisme local, la comunicació religiosa, l'etnografia i les noves tecnologies.