En aquests dies de juliol i agost, en algunes parròquies es realitzen colònies i campaments per a infants i joves. En són exemple les parròquies de Sant Josep i Sant Pau de Girona que se'n van de colònies amb un bon grup d'infants i monitors. Els de Sant Josep fan 4 torns de colònies a la casa de Sant Aniol de Finestres, on han participat uns 120 infants i 30 monitors; han anat també de campaments a les Lloses amb 50 nois i noies i també han fet 3 rutes pel Pirineus. Aquestes activitats són molt importants en la tasca de les parròquies.

Per altra banda els nois i noies de la parròquia de Sant Pau estan repartits entre Sant Martí del Llémena i la casa dels Arcs de Santa Pau, amb més de 100 participants.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va visitar fa una setmana la casa de colònies Els Arcs a Santa Pau, per veure els nois i noies que estan passant les seves vacances a la casa de colònies. Primer de tot, el bisbe va compartir temps amb els nois i noies i després va visitar les instal·lacions de la casa. El bisbe va anar acompanyat de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, la directora territorial del departament a Girona, Montserrat Roura, i el president de la Fundació Mare de Déu del Mont, Ferran Ruiz.