La dissenyadora novaiorquesa Donna Karan ha expressat en un comunicat que deixa la marca que porta el seu nom i que ella va fundar el 1984 al costat del seu marit Stephen Weiss, per centrar-se en la seva línia alternativa Urban Zen, que va crear el 2007. Karan reconeix en la nota que va donar a conèixer ahir, que ha pres aquesta decisió juntament amb el poderós grup tèxtil LVMH, que va comprar la marca el 2001, després de «molta introspecció».

«He arribat a un punt en la meva vida en què necessito passar més temps treballant en el meu compromís amb Urban Zen i tot el seu potencial i seguir la meva visió de filantropia i comerç des de la perspectiva de la salut, l'educació i la preservació de cultures», va assegurar en el comunicat.

Urban Zen desenvolupa productes en associació amb llocs com Haití, Tailàndia i Bali, per la qual cosa Karan s'allunya dels models que l'havien convertit en una convidada fidel a la Setmana de la Moda de Nova York. La dissenyadora afirma haver considerat aquesta decisió «durant anys» i es mantindrà com a assessora de la marca, però abandona el càrrec de directora creativa.