Una ampolla amb missatge que va ser llançada al mar a Irlanda del Nord fa 13 anys ha estat trobada aquesta setmana surant prop de la costa de la localitat de Ciutadella (Menorca), va explicar el menorquí que va descobrir l'envàs de cristall i va aconseguir contactar amb la persona que l'havia llançat a l'aigua.

Albert Voltes Traid, un menorquí resident a Catalunya, va explicar que dimarts passat va recollir l'ampolla mentre anava en piragua al costat de la seva filla de 9 anys, que va ser qui la va albirar i va avisar el seu pare que a l'interior semblava haver-hi un tros de paper i que podia ser "un mapa d'un tresor".

Sorprès amb la troballa, va decidir explicar l'ocorregut en el seu compte de Facebook, i es va sentir sorprès quan poc després de 24 hores es va posar en contacte amb ell una persona anomenada Adam Burke, qui assegurava que havia llançat aquella mateixa ampolla amb el missatge el 2002.

La història ha estat recollida per la BBC, el canal britànic de televisió, al qual Burke ha relatat que tenia 7 anys el dia que va escriure un missatge, el va introduir en l'ampolla i la va llançar a l'aigua a Bangor, localitat del comtat de Down, durant una excursió que va realitzar amb els seus avis.

Burke va manifestar a la cadena televisiva a Belfast que "és increïble que l'ampolla hagi sobreviscut" i ha agraït a Albert Voltes la seva iniciativa per intentar establir contacte amb ell després de recollir l'ampolla en aigües de l'illa Menorca. "És una història molt bona de persones que han fet l'esforç per compartir aquest fet", va dir el norirlandés a la BBC.