El Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG) va engegar ahir motors amb propostes de petit format repartides per aparadors de botigues, hotels i establiments arreu de la ciutat. Són les projeccions del micromapping, la nova categoria a concurs destinada a espais interiors de mida reduïda que, aquest any, han incorporat al festival.

Les videoprojeccions de gran format, a façanes històriques de la ciutat, començaran la setmana vinent, el 31. Per a l'espectacle inaugural, el públic necessitarà unes ulleres especials perquè la projecció serà en tres dimensions. El festival ha creat una aplicació per a mòbils amb la qual el públic podrà premiar els millors projectes.

Amb només un any d'experiència, el FIMG ja demostra la seva intenció de convertir-se en un referent i destacar per la seva vessant artística. Per això, en aquesta segona edició han incorporat diverses novetats, com el micromapping, per fer un salt qualitatiu endavant en el món de les vídeo-projeccions.

Els videoartistes han creat projeccions adaptades a petits formats d'interior. No només hi haurà un jurat professional que valorarà les propostes, el públic també podrà guardonar els seus preferits a través de l'aplicació mòbil de festival.

En la categoria de micromapping, hi ha vuit projectes finalistes que es poden veure fins al 2 d'agost a espais com l'hotel Nord 1907, el Peninsular, l'Europa, el Ciutat de Girona, la joieria Fortià, la botiga Despiral, al +Cub i als Jardins de la Mercè.

A diferència de l'anterior edició, el festival ha marcat una temàtica comú de la mà del director artístic, Xavier Bové. «L'objectiu era potenciar la vessant artística, que la part tècnica sigui només el mitjà per transmetre el missatge», va explicar ahir Bové.

Les projeccions en façanes començaran la setmana vinent, el dia 31, en un espectacle en 3D amb ulleres especials que el mateix festival repartirà.

Dels 89 projectes presentats, el comitè de selecció del FIMG ha triat un total de 29 projectes finalistes en tres de les quatre categories de convocatòria: el micromapping, el professional, l'amateur i l'educatiu.

Segons va explicar el director del festival, Richar Hebert, els criteris que han seguit per escollir els finalistes són l'originalitat, la innovació, l'estil visual i musical i la vinculació amb l'edifici sobre el qual es projectarà.

La façana de l'Ajuntament de Girona, la de la Casa Pastors o les cases de l'Onyar són alguns dels escenaris sobre els quals es podran veure les projeccions a partir de la setmana vinent. Serà del 31 de juliol al 2 d'agost, quan se sabran els guanyadors.