El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va considerar ahir que el govern de l'Estat «no compleix els pactes establerts» i «ha deixat d'ingressar» un 43,9% el 2016, respecte a 2011, en aportació als equipaments culturals catalans. L'aportació de l'Estat a aquests equipaments passa de 20,6 milions d'euros del 2011 a 11,5 milions d'euros el 2016 i respecte a l'any passat la variació del pressupost és del -3,2 %, explica Mascarell en una nota de la conselleria difosa ahir.

En opinió del conseller, el govern de l'Estat «reafirma el seu projecte cultural centralista». «Portem cinc anys de disminució, cinc anys de discriminació. L'Estat no compleix els pactes establerts, ni els estatuts amb el Liceu i el MNAC», va subratllar.

Mascarell creu que el pressupost assignat per l'Estat representa «una nova ofensiva contra la cultura» de Catalunya. «Ens ofega fiscalment i financerament i a més ens nega culturalment», afegeix. Les aportacions que farà «a només tres equipaments de Madrid (Reina Sofia, Museu del Prado i Teatro Real) tripliquen el total de les aportacions de l'Estat a Catalunya», afegeix el titular de Cultura català.