Mascarell denuncia que les aportacions en equipaments culturals han caigut un 43,9%

08.08.2015 | 07:27

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va considerar ahir que el govern de l'Estat «no compleix els pactes establerts» i «ha deixat d'ingressar» un 43,9% el 2016, respecte a 2011, en aportació als equipaments culturals catalans. L'aportació de l'Estat a aquests equipaments passa de 20,6 milions d'euros del 2011 a 11,5 milions d'euros el 2016 i respecte a l'any passat la variació del pressupost és del -3,2 %, explica Mascarell en una nota de la conselleria difosa ahir.
En opinió del conseller, el govern de l'Estat «reafirma el seu projecte cultural centralista». «Portem cinc anys de disminució, cinc anys de discriminació. L'Estat no compleix els pactes establerts, ni els estatuts amb el Liceu i el MNAC», va subratllar.
Mascarell creu que el pressupost assignat per l'Estat representa «una nova ofensiva contra la cultura» de Catalunya. «Ens ofega fiscalment i financerament i a més ens nega culturalment», afegeix. Les aportacions que farà «a només tres equipaments de Madrid (Reina Sofia, Museu del Prado i Teatro Real) tripliquen el total de les aportacions de l'Estat a Catalunya», afegeix el titular de Cultura català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema