Regresión, l'última pel·lícula d'Alejandro Amenábar, inaugurarà el 63è Festival de Cinema de Sant Sebastià, en la seva primera participació en la Secció Oficial del certamen donostiarra, encara que ho farà fora de concurs. La première mundial del film tindrà lloc el 18 de setembre a l'Auditori Kursaal, tal com va informar ahir l'organització del certamen en un comunicat.

Ethan Hawke, Emma Watson, David Thewlis i David Dencik encapçalen el repartiment de l'últim treball del realitzador de Mar adentro. En el seu nou llargmetratge, Amenábar torna al thriller psicològic que ja va manejar a Tesis, Abre los ojos i Los otros per situar en el centre de la història un detectiu (Ethan Hawke) que investiga el cas d'una jove (Emma Watson) que acusa el seu pare d'un crim inconfessable (David Dencik).

Quan el pare, de manera inesperada i sense recordar res del que ha passat, admet la seva culpa, un reconegut psicòleg (David Thewlis) s'incorpora al cas per ajudar a reviure els seus records reprimits. I el que descobreixen desemmascara una sinistra conspiració.

Regresión, ambientada a la Minnesota de 1990, ha estat rodada al Canadà i en llengua anglesa. La pel·lícula és una coproducció entre Espanya i Canadà.

El "thiller" de clausura

La pel·lícula britànica London Road, un thriller musical dirigit pel també director de teatre Rufus Norris, clausurarà el 26 de setembre la 63a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, segons la mateixa organització. Tom Hardy i Olivia Colman formen part del repartiment coral d'una cinta inspirada en fets reals, en els assassinats de cinc prostitutes que van tenir lloc al desembre de 2006 a les rodalies d'Ipswich, al comtat anglès de Suffolk.

El certamen donostiarra projectarà fora de concurs aquest treball, que és una adaptació del reeixit musical teatral del mateix títol, també dirigit per Norris i aclamat per la crítica. L'obra va estar en cartell durant dues temporades al National Theatre, del qual Norris ha estat nomenat director artístic aquest mateix any.

És una història sobre com la gent corrent s'uneix per fer front a uns fets terribles, construïda després de demanar els testimonis de les persones que van viure l'experiència, segons va afegir el Zinemaldia en un comunicat.