La pel·lícula d'animació Atrapa la bandera, una producció del gironí Edmon Roch estrenada el passat cap de setmana, ha aconseguit, amb gairebé un milió i mig d'euros de recaptació, ser la més taquillera durant el cap de setmana de la seva estrena, amb 230.000 espectadors. A més, ha triplicat l'audiència obtinguda per la segona pel·lícula del rànquing, Riki, segons ha informat Mediaset España.

Enrique Gato, director de la ficció, va exposar que "ara com ara estem aconseguim que molta gent s'adoni que a Espanya ens prenem l'animació molt seriosament i que podem exportar les pel·lícules a qualsevol part del món".

Atrapa la bandera explica la història de Mike Goldwing, un valent i decidit noi de 12 anys, fill i nét d'astronautes, que es veurà immers en un accidental viatge a la lluna quan volia reconciliar a la seva família. I com la majoria de pel·lícules d'animació, no podia faltar el dolent de la història, en aquest cas un ambiciós multimilionari, Richard Carson que competirà amb Goldwing a la seva carrera cap al satèl·lit terrestre per explotar El Gel 3, que segons ell, és l'energia del futur.

Cal destacar que el guanyador del Goya Dani Rovira i la televisiva actriu Michelle Jenner han posat veu als dos personatges de la cinta, al dolent Carson i a Amy, la millor amiga del protagonista.

A part de les bones sensacions entre el públic, la crítica veu amb molt bons ulls aquesta pel·lícula de Gato i diu que la qualitat espanyola podria igualar a la nord-americana de Pixar.

"La pel·lícula aconsegueix un nivell tècnic i artístic fins al moment gairebé inèdit dins de la disciplina al nostre país, intentant apropar-se al model imposat per Pixar a cop de valentia".