L'ESA presenta el satèl·lit «Lisa Pathfinder», que mesurarà les ones gravitacionals

02.09.2015 | 00:00

L'Agència Espacial Europea (ESA) va presentar ahir, dos mesos abans del seu llançament, el satèl·lit amb finalitats científiques Lisa Pathfinder, que tindrà com a objectiu mesurar les ones gravitacionals en l'espai exterior. Durant la roda de premsa, el director de Ciència i Exploració Robòtica de l'ESA, Álvaro Giménez, va qualificar d'«excitant» la missió d'aquest satèl·lit, que pretén desxifrar misteris «centrals» per a la comprensió de l'univers.
Fins al moment els científics només han aconseguit obtenir evidències indirectes d'aquestes ones, unes «ondulacions de l'espai-temps» anticipades per Albert Einstein, i qualsevol avanç en aquest camp contribuiria a la ratificar la teoria de la relativitat. «Seria com posar-li el so a una pel·lícula», va comparar Giménez.
Està previst que el Lisa Pathfinder viatgi en els pròxims dies des d'Alemanya, on ha estat fabricat i provat, a Kourou, a la Guaiana francesa, lloc des del qual serà llançat a l'espai el proper novembre a bord d'un coet espacial Vega. Quan arribi al seu destí, a 1,5 milions de quilòmetres de la Terra, el Lisa Pathfinder podrà desenvolupar la seva tasca en un termini d'entre 12 i 18 mesos.
La planificació, construcció i revisió d'aquest satèl·lit per a la investigació científica ha durat més de deu anys i li ha costat a l'ESA 430 milions d'euros. A això cal afegir les contribucions dels països membres, els instituts de recerca i les més de 40 empreses dels EUA i la UE que participen en el projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema