Identifiquen una espècie d'escarabat fossilitzada que va viure fa 40 milions d'anys

03.09.2015 | 00:00

Investigadors de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i la Universitat d'Alcalá (UAH) han descrit una femella de Coptodera elektra, un tipus d'escarabat que és el primer trobat de la seva espècie i l'únic del seu gènere registrat a Europa. El fòssil, que procedeix dels dipòsits d'ambre submergits sota les aigües del Mar Bàltic i va ser adquirida a través d'un col·leccionista, està en molt bon estat i té uns 40 milions d'antiguitat, segons va informar la Universitat madrilenya en un comunicat.
Entre fa 40 i 35 milions d'anys el nord d'Europa estava cobert per una densa massa vegetal coneguda com a «boscos del ambre». En aquest clima subtropical, molt més càlid i humit al registrat avui en dia, vivia la Coptodera elektra, un tipus d'escarabat que destacava per ser un excel·lent depredador diürn.
«Actualment podem trobar espècies del gènere Coptodera en tots els continents, menys a l'Antàrtida i a Europa. El fòssil és la primera evidència que, alguna vegada, va viure al nostre», afirma Sara Gamboa, investigadora del departament de Paleontologia de la UCM i coautora de l'estudi, publicat a la revista científica Zootaxa. L'exemplar va ser trobat dins d'una peça d'ambre bàltic, en molt bon estat de conservació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema