Els bisbes reclamen «la més àmplia generositat» per acollir refugiats

La Conferència Episcopal Espanyola demana respostes «urgents i eficaces» i insta els governs europeus i els ciutadans a comprometre's

05.09.2015 | 00:00
Refugiats esperant la sortida d´un tren a Bicske, Hongria.

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha reclamat «respostes urgents i eficaces» davant la catàstrofe humanitària dels milers de refugiats que estan arribant a Europa fugint de conflictes i ha demanat «la més àmplia generositat» dels governs i la comprensió dels ciutadans per a la seva acollida.
Els bisbes han ofert les seves comunitats i centres d'acollida i subratllen que Europa ha d'implicar-se «amb més obstinació a buscar solucions globals» i els governs, «en primer lloc», i els ciutadans comprometre's de «manera efectiva».
Per a la CEE, «seria horrible» que el fet de ser «colpejats dia rere dia» per les notícies que nombroses persones que fugen «de la guerra o de la fam» moren tràgicament o es troben en situacions extremes «acabés anestesiant-nos».
«Són homes, dones i nens, en no pocs casos famílies senceres, que ho han perdut tot. Només els queda la vida, i aquesta, amenaçada», han lamentat els bisbes.
Per això, la Comissió Episcopal de Migracions de la CEE s'uneix al «clam» de tantes organitzacions i comunitats cristianes per «no ser còmplices de la indiferència i de l'anomenada política del descart que denuncia el papa Francesc».
En la seva opinió, els cristians tenen «un especial deure de justícia i caritat» i esperen que els «responsables de trobar respostes» tinguin «la llum i la generositat» que en una situació com l'actual reclamen, «a crits i amb llàgrimes» , els refugiats. «Com un dia ho van fer compatriotes nostres».

Edifici a Tiana
L'Arquebisbat de Barcelona ha decidit destinar part de l'edifici de La Conreria, antic Seminari Menor Diocesà situat a Tiana (Maresme), per acollir famílies de refugiats. L'antic seminari menor de La Conreria és un gran edifici situat a la serra del corredor litoral al costat de Barcelona, on van arribar a estudiar en la dècada dels 60 més de 300 alumnes internats, i actualment està cedit a la Fundació Pere Tarrés i funciona com a casa de colònies. Durant els últims mesos, Càritas Diocesana de Barcelona ha anat donant suport econòmic a moltes famílies de refugiats en situacions vulnerables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema