La primera llibreria multilingue de Girona, Linguae, acaba d'obrir portes al carrer Migdia núm. 77, amb voluntat de convertir-se en un centre cosmopolita que aplegui gent interessada a practicar idiomes, mentre es participa en un taller de cuina de fetge d'ànec o bé en un club de lectura, un mètode que, segons van explicar ahir els responsables, resulta més efectiu, més divertit i més natural que el mètode acadèmic convencional.

La jove Mar Ferrer Arpa, una gironina nascuda a Bolívia i ja bastant viatjada pel centre d'Europa, és la responsable de Linguae. Per defensar aquesta iniciativa innovadora, que ja funciona a grans ciutats com Barcelona, ha format un equip amb el llibreter Felip Ortega, el cuiner André Bonnaure i l'animador cultural Ross Cosier. Bonnaure oferirà tallers de cuina en francès i Cosier oferirà clubs de lectura en anglès.

Linguae, que també oferirà activitats en alemany i en altres idiomes que la clientela pugui demanar, tindrà una oferta de novetats editorials en diversos idiomes i, a més, gestionarà encàrrecs de llibres clàssics en els idiomes que la gent demani.

Les activitats lúdiques adreçades a infants és una altra de les apostes de Linguae, que completa el seu equip de col·laboradors amb Colum Pettit (anglès), Giovanna De Simone (italià) i Jean Debergue i Antoniette Serra (francès).

L'establiment tè un "Racó solidari" amb llibres de segona mà a benefici de Fe y alegría, de Bolívia.