El realitzador de cinema Arcadi Lozano presenta tres pel·lícules documentals sobre la litúrgia creativa dels artistes Quico Estivil, Josep Perpinyà i Quim Corominas, en un cicle a la Casa de Cultura de Girona que va començar el 6 d'octubre i que inclou films d'altres temàtiques, fins a un total de dotze produccions firmades per Lozano.

Aquest productor independent i professional s'ha embrancat en la producció de films sobre els artistes gironins per a una sèrie d'un total de 12 capítols dedicada al mon de l'art amb la intenció de mostrar, segons explica el realitzador, "les dues facetes dels artistes, la creativa i la humana".

Tres d'aquestes pel·lícules es presenten al cicle Art & World, dedicat íntegrament al cinema documental de Lozano. El cicle va començar el passat 6 d'octubre i continuarà el 20 i el 27 d'octubre.

En la sessió del 6 d'octubre es va veure Retorn al laberint (1992), Marrakech, "La ciudad roja" (2009) i Estivill "2013" (2013), sobre l'artista que s'ha dedicat al món del teatre i al de la pintura.

El proper 20 d'octubre es projectarà El color dels records (2009), una visió de la Girona dels anys 50 i 60 del segle passat, a través d'una promoció d'alumnes de l'Escola La Salle. També es projectarà Lanzarote, "blanco sobre negro" (2008), un homenatge a l'obra de l'artista César Manrique, que ha convertit en habitables algunes coves producte de la geologia volcànica. La sessió del dia 20 es tancarà amb Perpinyà, "un pintor singular" (2014), un film sobre l'obra pictòrica d'un artista que afirma que "des de la finestra de l'Onyar veig un jardí-bosc imprevisible".

La sessió del di 27 té el següent programa: Paris, c'est si bon! (2015), un homenatge a la ciutat on Lozano va estudiar cinematografia; Estado de crisis (2013), sobre els canvis socials i polítics a Europa i Espanya des de la Segona Guerra Mundial, i Corominas "l'art sense límits" (2014), sobre l'habilitat tècnica i creativa del pintor, gravador, pedagog i col·leccionista.